Annonce – Dato 2 jul 2024
Mange små og mellemstore virksomheder i den danske fremstillings- og serviceindustri er afhængige af produktsalg. Men ifølge flere eksperter vil det ikke være tilstrækkeligt i fremtiden, da både kunder og myndigheder stiller nye krav til bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Derfor her Industriens Fond startet et projekt om Fremtidens Bæredygtige Servicekoncepter, med fokus på innovative servicekoncepter baseret på servitization, digitalisering og bæredygtighed.
Denne transformation, væk fra ensidig fokus på at sælge helt nye produkter og systemer, hver gang noget går i stykker eller en bygning skal renoveres, har vi hos UniPoint længe været i gang med.
Beslutninger om en transformationsstrategi alle leverandører til de danske byggerier må tage, ikke af nødvendighed eller for at overleve i et dynamisk marked men fordi det er den rigtige vej at gå.
Vi ser det som en transformation hen imod noget nyt og bedre i stedt for væk fra noget gammelt og dårligt.
UniPoint har i flere år rådgivet om, at vi ikke skal smide ud ifm. renoveringer, men i stedet, hvor det giver mening, genbruge det eksisterende.
Tanker og muligheder, der i den grad også taler ind i den verserende debat om, at vi ikke skal rive gamle bygninger ned men i stedet genbruge, renovere, levetidsforlænge og energioptimere. Og skal vi rive ned skal så meget som muligt genanvendes.
Med nye EU-krav skal ’brug og smid væk’-kulturen smides i skraldespanden (csr.dk)
”Vi skal væk fra en ’brug og smid væk-kultur’, hvor alt for meget af vores affald bliver brændt af og udleder CO2,” udtaler miljøminister Lea Wermelin.
UniPoint har produkter og teknologier til løsning af denne opgave, så vi kan genanvende mange af systemkomponenterne på ældre sikkerhedsbelysningssystemer.
Under begrebet servitization vil Unipoint i fremtiden udvide vores allerede eksisterende ordning, hvor vi tage udtjente produkter, relateret til sikkerhedsbelysning, retur fra vores kunder.
Et tiltag hvor vi sammen med vores ansvarlige kunder vil sørge for, at udtjent materiel ikke bare smides i en container på byggepladsen, men i stedet kommer retur til os, for neddeling i materiel-grupper der kan genbruges eller som kan sendes til miljøansvarlig up-cycling, genanvendelse eller destruktion.
Vi vil så som noget helt nyt udfærdige en ESG-rapport til den respektive virksomhed med dokumentation af omfang og opgaveløsning, som derefter kan indgå i den respektive virksomheds ESG-regnskab.
Ydeligere oplysninger: unipoint.dk/