Annonce – Dato 15 Dec 2022
Realistisk CO2-besparelse på 90% på byggeri.
Ifølge FN¹ tegner byggeindustrien sig for næsten 40% af de årlige CO2-udledninger globalt. Bruynzeels intelligente mobile opbevaringssystemer kan reducere byggeindustriens fodaftryk med 50%. Sammenlignet med nybyggeri (eller tilbygninger) kan dette betyde en 90% reduktion af byggeindustriens CO2-udledning. Bruynzeel-systemer har det laveste CO2-fodaftryk i vores branche. Bruynzeel, der er førende på det europæiske marked for pladsbesparende opbevaringsløsninger, er selv klimaneutral i egen drift (Scope 1 og 2, Green House Gas protocol2). Dette er kontrolleret og bekræftet af Deloitte. Desuden har Bruynzeel forpligtet sig til at deltage i Science Based Targets-initiativet (SBTi3) for at opnå "Net Zero" for Scope 1,2 og 3 inden 2045. Som "the footprint reduction company", er det Bruynzeels ambition at styrke sin position som den mest bæredygtige producent i vores branche yderligere i de kommende år.
Når virksomheder, biblioteker og museer, har behov for mere plads vil man ofte overveje at udvide, bygge nye bygninger eller udvide den eksterne opbevaringskapacitet. Ofte overses muligheden for at udnytte det eksisterende gulvareal smartere og optimere det med mere end 50%. En bedre udnyttelse af de eksisterende kvadratmeter kan give enorme fordele. Derved undgår man også at tilføje unødvendige ekstra omkostninger til opvarmning, køling, belysning og rengøring. Ud over besparelser på investeringer, gennemløbstider for planlægning og byggetilladelser, byggematerialer og udfordringer med arbejdskraftkapacitet er den CO2-belastning, der på denne måde kan reduceres over 20 år, betydelig: Op til 90%!
Bruynzeel ønsker altid at gå forrest og er optaget af at samarbejde med partnere og kunder for at realisere bæredygtighedsambitioner og hæve barren. En central rolle i CO2-neutraliteten i Bruynzeels egne forretningsaktiviteter (Scope 1 og 2) og SBTi3's "Net Zero"-mål for 2045 er, at al energi, der bruges på Bruynzeels egen fabrik i Holland, genereres helt bæredygtigt af et stort hollandsk biogasprojekt og via lokal sol- og vindenergi.
En vigtig del af strategien er også anvendelsen af Bruynzeel GreenSteel®, som allerede gør det muligt at gøre Bruynzeels opbevaringssystemer stort set CO2/klima-neutrale. Bruynzeel samarbejder også med partnere i stålindustrien om at anvende brintproduceret stål så hurtigt som muligt. Indtil da sigter Bruynzeel mod at forsyne mindst 50% af sin produktion med Bruynzeel GreenSteel®, som i øjeblikket er det mest bæredygtige stål gennem akkrediterede certifikater.
Bruynzeel ønsker dermed at inspirere virksomheder og regeringer til at inkludere mere ambitiøse og objektive bæredygtighedskriterier i nye projektudbud for at skabe en reel forandring. Bruynzeel stiller også stadig strengere bæredygtighedskrav til alle sine leverandører.
Bruynzeel er den eneste aktør i vores branche, der anvender en særlig produktionsproces med en høj andel af ikke-galvaniserede og uolierede materialer. Dette resulterer i store besparelser i brugen af energi, vand og kemikalier i produktionsprocessen. Allerede på nuværende tidspunkt er 95% af Bruynzeels samlede stålforbrug "ikke-galvaniseret"
og over 75% uolieret. Dette sparer mere end 50% i CO2-belastning sammenlignet med den nuværende standard i vores branche, men også i lignende industrier, hvor der anvendes stål.
Note¹: https://www.unep.org/news-and-stories/press-release/building-sector-emissions-hit-record-high-low-carbon-pandemic
Note²: https://ghgprotocol.org/sites/default/files/standards/ghg-protocol-revised.pdf
Note3: https://sciencebasedtargets.org/companies-taking-action#table