Ved større anlægs og byggeprojekter er det ”normalen” at jord som findes uegnet til indbygning afgraves og køres til deponi, ofte ret langt fra byggepladsen, og erstattes af opgravede sandmaterialer fra råstofgrave.
Dansk Anlægsteknik har videreudviklet på en metode hvor dette ikke behøves at foregå på denne måde længere, i stedet kan det opgravede materiale, i blandes kalk på stedet, hvor bæreevnen øges væsentlig så de kan leve op til geoteknikerens krav.
Anlægget er drevet af el, og flytbart så det kan leveres på byggepladsen via lastbil med containerhejs, og under en time fra ankomst er vi klar til blanding af jord, metoden spares transport på landevejen med lastbil med store mængder råstoffer, ventetid i trafikken samt sikrer at materialet lægger på pladsen når det skal bruges.
Kapaciteten er ca. 150 ton færdigblandet materiale i timen, og alt blandet jord vejes over båndvægt i forbindelse med udførslen.
Bæredygtig indbygningsjord er en fraktion hvor der lægges vægt på at genanvende de materialer der opgraves på pladsen, og som ofte grundet for højt vandindhold ikke er mulige at anvende i projektet, Dansk Anlægsteknik tilsætter kalk som i blandes for nedbringelse af vandindholdet, hvorved bæreevnen øges væsentlig, og materialet bliver mere vandresistent.
De færdigblandede materialer ændrer ikke egenskaber over tid og kan selv ved en senere opgravning forventes at reagere på samme måde som ret efter blandingen.
Denne fraktion tilføjes ofte kun mindre kalk mængder i størrelsesordenen 0,8-2 % og ved afregningen afleveres CO2 beregning for belastningen på den pågældende opgave