Annonce – Dato 29 jun 2023
Beboerne slipper for dryp og sorte spande i betonbyggeri, hvor der er boret drænhuller i loftet for at lede vand væk.
En dansk opfindelse gør det lettere for beboere i betonbyggeri at leve med, at det kan være nødvendigt at bore drænhuller i loftet for at fjerne vand i betonelementerne. Draindane er den elegante afløser for den sorte spand ophængt i loftet under drænhullet.
Beboere bliver sjældent glade, når der ved indflytningen i den ny lejlighed hænger sorte spande i loftet og samler dryp op, men sådan er det i mange nybyggerier, hvor der i byggefasen samler sig vand i betonelementerne, og det er nødvendigt at bore drænhuller i loftet for at få vandet ud.
Draindane er nemmere at leve med for beboere i deres nye lejlighed. Den ligner en hvid plafond lampe og har indbygget elektronik og bipper, hvis den skal tømmes for det opsamlede vand, og den melder selv, hvornår den er klar til at blive taget ned igen.
Den intelligente drænvands-opsamler er opfundet af Peter Wilner, som er indehaver af ejendomsservicefirmaet Wilner ApS. Han oplevede ofte ved indflytninger, at beboere var stærkt utilfredse med at have sorte spande hængende i lejligheden i typisk seks uger, eller derover.
Draindane er hurtigt monteret. Tidligere var lejere nødt til at have sorte spande hængende i loftet eller stående på gulvene.
- En dag hvor jeg kørte hjem, efter at have flyttet flere nye beboere ind på en ejendom, tænkte jeg, det må kunne gøres bedre. Jeg er maskinarbejderuddannet, så da jeg kom hjem, tegnede jeg en prototype på en drænvandsopsamler, som mere ligner en stor røgalarm eller plafond lampe, fortæller Peter Wilner.
Siden er Draindane løbende blevet forbedret efter test og feedback fra brugerne, og den udvikler sig stadig løbende.
Foreløbig har Draindane solgt ca. 3000 drænvandsopsamlere til danske og norske virksomheder og Peter Wilner har kontakt med interesserede virksomheder i nabolandene. Draindane er patentanmeldt ved en europæisk ansøgning.
- Vi har ramt noget godt, konstaterer han.
Draindane anslår selv, at drænvandsopsamleren sparer 80 procent af tidsforbruget ved at lade drænvandsopsamleren afløse de sorte spande.
- Byggeledere og administratorer behøver ikke tænke på at sætte spande og tømme dem, og der er ikke bøvl med lejere, der bliver sure, og det ser godt ud, når arkitekten kommer for at besigtige byggeriet, forklarer Peter Wilner.
Draindane bliver støbt i genbrugsplast på en virksomhed i Thisted, og elektronikken bliver produceret i Værløse.
Drænvandsopsamleren sælges i kasser med fem styk, og de fleste kunder køber to kasser for at være dækket ind. Den er støbt i en hvid farvekode (RAL 9010), der falder perfekt ind i lofterne på alle nybyggerier, og den er beregnet til at kunne bruges igen og igen.
Peter Wilner har udvidet sit koncept til på Sjælland også at tilbyde som en serviceydelse at overtage alt arbejde med at dræne betonlofter.
Draindane kører pt rundt for flere store administrationsfirmaer på Sjælland og har i dette A-Z koncept al kontakt til beboere i lejlighederne. Der sendes blot en e-mail til Draindane.
Der bliver boret huller, og drænhullerne tømmes for vand til at starte med. Herefter opsættes Draindane drænvandsopsamlere, som sidder i lofterne i ca. 6 uger, inden de selv melder klar til at blive taget ned via en blinkende grøn alarm. Herefter laves der en aftale med beboerne om, at maleren kommer på besøg, hvor der bliver spartlet og malet færdigt i lofterne. Draindane afleverer afslutningsvis en rapport til kunden over hele forløbet.
I Draindane sidder en elektronisk vandmåler med 2 styks 1,5 volts batterier. Den bipper, og en rød diode blinker, hvis opsamleren skal tømmes.
Draindane kan nemt tømmes for vand, mens den sidder i loftet.
Når Draindane har siddet i loftet i ca. 6 uger, bipper en alarm og en grøn diode blinker og melder, at Draindane er klar til at blive taget ned igen.
Draindane er tilgængelig på Amazon i Tyskland fra september måned.
Ydeligere information: draindane.dk