Studerende fra Det Kongelige Akademi – Computation in Architecture og forskere indenfor The Building with Blue Biomass innovation network udstiller projekter omkring blå biomasse. Hurtigtvoksende materialer fra hav- og akvakulturmiljøer bør være en del af vores skift til at bruge mere regenerative biobaserede materialer - langsomt voksende træ vil ikke være nok. For at dette kan ske, er vi nødt til også at fokusere vores opmærksomhed på vores lokale økosystemers sundhed, da disse materialer har en stor evne til at spare og lagre kulstof.
Myceliumbaserede materialer (MBM) repræsenterer en ny og unik klasse af materialer, der stammer fra svampevæksten af hyfenetværk, der forekommer under kontrollerede dyrkningsforhold. Forskellige arter og svampestammer i kombination med modifikationer af vækstmedier, dyrkningsparametre og sammensætningsstrategier giver et stort flerdimensionelt designrum, der giver mulighed for at justere materialeegenskaber mod en bred vifte af funktionelle mål, herunder byggematerialer.
MBM vokser hurtigt og kan dyrkes på alsidige måder ved hjælp af flydende eller faststof fermentering med vækstmedier sammensat af eksisterende landbrugs-, skovbrugs-, fødevare- og andre industrielle affaldsstrømme. De lave teknologiske adgangsbarrierer og potentialet til at udnytte eksisterende affaldsstrømme placerer kød- og benmel som en bidragyder med stor indvirkning på den cirkulære økonomi og den grønne omstilling.
Forskningen udført under Biohybrid arkitektur på Det Kongelige Akademi, har fokuseret på empiriske undersøgelser af strategier til at justere materialeegenskaber til en bred vifte af funktionelle poler, modellering af svampemorfogenese for at skabe grænseflader til design af materialer med specifikke egenskaber og udvikling af Engineered Living Materials (ELM) med muligheder, der vil række langt ud over nuværende materialer såsom selvhelbredende, adfærdsskift som reaktion på stimuli og miljøafhjælpning. Eksempler på disse er til stede i udstillingen.
Læs mindre