Annonce – Dato 20 sep 2024
To entreprenører gik konkurs undervejs, da familien Bullinger skulle bygge deres drømmehus. Nu står det endelig færdigt.
Anden sæson af DR’s serie “vores første hus” endte med et kæmpe antiklimaks for seerne. Men det er intet i forhold til følelsen hos familien Bullinger, der havde arbejdet på projektet i flere år.
To entreprenører gik konkurs undervejs, og programmet sluttede med et hus, der kun havde fundamentet og dele af vægkonstruktionen på plads. Men i 2023 lykkedes det at færdiggøre byggeriet inden for familien Bullingers egne ambitioner om bæredygtigt byggeri.
Areco Profiles har været med hele vejen og leveret beklædningen med meget lavt klimaaftryk til både facade og tag. Det er Areco Easy-Clickfals, som udgør hele husets klimaskærm.
Profilen er så tynd, at man kan spare 10 centimeter af væggenes tykkelse i forhold til en facade i teglsten. I familien Bullingers nye hus har den besparelse givet et ekstra værelse.
Simon Bullinger er til dagligt DGNB-rådgiver hos Rockwool. Derfor valgte han Rockwools faste plader til isolering bag klimaskærmen. Stålprofilerne udenpå er 50 centimeter brede og har en bølget mikroprofil, som giver mere styrke end glatte plader.
“Jeg ville have et monolitisk udtryk. Derfor har det været spændende at arbejde med profilerne, som både gør facaden spændende og rolig,” forklarer Simon Bullinger.
Profilerne er leveret i den længde, som passer til husets fulde højde. Derfor gik montagearbejdet meget hurtigt. Især i modsætning til de pinefulde forsinkelser undervejs i projektet.
“Man får lagt ret mange kvadratmeter på i løbet af kort tid. Jeg tror også, tømrerne var overraskede over, hvor hurtigt montagen gik,” siger Simon Bullinger.
Familien Bullinger byggede efter den frivillige bæredygtighedsklasse og mange af de DGNB-krav, Simon Bullinger kender fra sit arbejde. Resultatet blev flot til trods for, at familien havde givet sig selv det benspænd, at de udelukkende ville bruge traditionelle materialer som stenuld, beton og stål.
Det sparede forbrug af materialer til facadebeklædningen var med til at reducere den beregnede udledning. LCA-beregningen endte på 5,8 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter per år med et potentiale til 4,5.
Stålprofilerne har 40 års garanti og en veldokumenteret livscyklus. Der indgår zink, som beskytter stålkernen. En særlig overfladebehandling forhindrer zinken i at trænge ud, så man kan trygt bruge regnvand fra taget til at vande i haven.
Hvis de næste ejere en dag ønsker et andet udtryk i facaden, kan profilerne let genbruges som beklædning i andre byggerier. Stålpladen består af modstandsdygtig stål og metaller, som korrekt udført og vedligeholdt vil være funktionelle på tag og facader i over 100 år.
Areco Profiles har også leveret profiler til andre nytænkte huse. The Nordic Barnhouse Project er et af de mere opsigtsvækkende blandt dem, fordi det er opført på en skovgrund med et mål om at falde i ét med omgivelserne.
Byggeriet består af et længehus på hele 37 meter, carport og værksted samlet om et smukt orangeri, som bidrager til opvarmningen. Sorte stålprofiler fra Areco Profiles beklæder de lange tage og sikrer, at regnvand også her kan bruges uden bekymringer.
Areco er en nordisk producent af stålprofiler og andre metalplader til byggebranchen. Med hovedsædet i Malmö, en ny fabrik i Finland og udvidelser af det danske produktionsapparat kan Areco levere kvalitetsprodukter til hele det skandinaviske marked.
Yderligere information: Kim Christensen, e-mail: kc@areco.dk, tlf.: 98336400.