Annonce – Dato 24 okt 2019
Det er enormt vigtigt at fjerne vand- og madlavningsdampe fra køkkenet, og jo tættere på kilden disse dampe opfanges jo bedre, og jo mindre er den mængde luft, der skal fjernes. Dampe fra madlavning indeholder faktisk skadelige partikler, som ganske vist kan have en behagelig lugt, men som skal fjernes fra indeluften. For at spare energi er det vigtigt, at så lidt luft som muligt anvendes i denne proces.
Derfor er det meget vigtigt at have en velfungerende emhætte, men pas på, når emhætters emopfangsevne sammenlignes - tjek at de er testet efter korrekt standard! Det er vigtigt at kontrollere, at den ønskede emhætte kan leve op til kravene. Bygningsreglementet BR18 indeholder en anvisning på, hvordan man sikrer/kontrollerer, at en given emhætte lever op til kravet om en emopfangsevne på mindst 75%.
Men desværre indeholder vejledningen ikke en præcisering af hvilken standard, der gælder for de forskellige typer emhætter:
Der er en væsentlig forskel på testbetingelserne og krav til luftmængde i de to standarder. Derfor er det meget vigtigt at teste efter den rigtige standard samt at sikre sig, at de emhætter, man sammenligner, er testet efter samme (korrekte) standard.
EXHAUSTO oplever, at ovenstående giver anledning til en del snak og behov for afklaring. Desværre har de også bemærket, at flere leverandører af emhætter reklamerer med høj emopfangsevne, der er opnået ved at der er målt efter den forkerte standard.
Alle EXHAUSTO’s emhætters emopfangsevne er målt iht. DS/EN13141-3
Yderligere information: www.exhausto.dk, tlf. 65 66 12 34.