Gamle Mursten vil inspirere til at vælge genbrug frem for nye materialer

Annonce – Dato 30 okt 2024

På vores fabrik i Svendborg håndterer vi de mange sten, som kommer ind fra hele landet. Vi anvender den nyeste teknologi til at administrere murstenene, og selvom robotterne hjælper os med at pakke både hele og halve sten, kommer hver enkelt sten stadig igennem hænderne på vores medarbejdere. De bliver kvalitetskontrolleret, testet og CE-mærket, inden de forlader fabrikken for at sætte deres præg på det nye byggeri.

Vores filosofi er, at de gamle mursten ikke bare er mursten, men unikke byggematerialer, der med deres historie giver mulighed for at skabe bygninger med karakter og sjæl. I vores stræben efter at skabe en fremtid, hvor genbrug af materialer er drivkraften, har vi gennem årene arbejdet innovativt for at sikre, at selv de ældste materialer kan danne grundlag for nyskabelse.

Gamle Mursten Når murstenene ankommer til vores fabrik, sikrer vi 100 % udnyttelse af leverancen. Intet går til spilde – hele sten klargøres til nye byggerier, mens dele af leverancen omdannes til halve sten, nye sten, sedumtage, skaller og mørtel.

Vi investerer i avancerede teknologier og procesoptimering for at maksimere genanvendelse, reducere affald og forbedre kvaliteten af vores produkter.

Og hvorfor gør vi så det? det gør vi fordi vi ikke bare vil se på, hvordan tingene har været – vi vil se på, hvordan de fremadrettet kan være og skal være. Vores mål er at skabe mindre påvirkning af miljøet, reducere tabet af kulturarv og vise respekt for det håndværk, som gennem mange generationer har været grundstenen for nogle af de mest fantastiske bygninger.

Vores mission er at inspirere byggebranchen til at vælge genbrug frem for nye materialer og fokusere på at reducere ressource- og energiforbrug samt affaldsproduktion. Her er genbrugsmursten også et miljøvenligt valg og en klar fordel i en LCA-beregning.

Gamle Mursten har ved kombination af CO2-negative og CO2-neutrale materialer

Håndværkskollegiet i Horsens er et nyt og unikt byggeri, der er opført med respekt for håndværket og fremtidens håndværkere. Det er det første af sin slags i Danmark og er udviklet af BRF Fonden med genbrugsmursten fra Gamle Mursten. Byggeriet passer perfekt ind i visionen og missionen om at skabe et karakterfyldt byggeri, der minder os om, hvordan materialer og håndværk skal benyttes. Her bidrager mursten med sjæl og historie til at formidle håndværket til den nye generation af håndværkere.

Gamle Mursten har ved kombination af CO2-negative og CO2-neutrale materialer Murstensskaller af genbrugssten er monteret på fingertappede korkplader, der gør dem nemme at samle og montere.

Gamle Mursten har ved kombination af CO2-negative og CO2-neutrale materialer udviklet et facadesystem, der lever op til nutidens og fremtidens krav til fremstilling samt byggeriets krav til byggevarer. Facadesystemet består af en bagplade af kork, der har et negativt CO2-aftryk, og på den er der påsat murstensskaller fra CO2-neutrale, genbrugte mursten. Produktet udgør derved et negativt CO2-regnskab.

Pladerne sælges som moduler på 0,24 m² med en vægt på 11 kg, der nemt og hurtigt kan sættes op på byggepladsen. Efterfølgende fuges der imellem stenene, så man får en færdig facade.

Pladerne er fingertappet, så de nemt kan sættes sammen, og de er skalerbare til det ønskede byggeri. For at kunne levere det allerbedste til byggeri som dem, vi ser fra Fonden for Håndværkskollegier, samt til fremtidens byggeprojekter, har vi specialiseret os i rensning og sikring af, at vores genbrugsmursten lever op til de nødvendige standarder, så de kan anvendes på ny.

Yderligere information: gamlemursten.dk , mail@gamlemursten.dk , Tlf. (+45) 62 21 14 16

Gamle Mursten udstiller på Building Green i Forum den 30.-31. okt. stand nr. 164. 

Hent din gratis billet her