Annonce – Dato 29 okt 2020
Hos Junckers har det altid været naturligt at arbejde med bæredygtighed, og vi har nu taget endnu et skridt i denne retning med lancering af en DGNB-dokumentationspakke sammen med en EPD. Det gør det let for DGNB-auditorer og konsulenter at vurdere, hvordan Junckers specifikt bidrager inden for de kriterier, der vægter i DGNB.
Hos Junckers ser vi en stigende interesse for bæredygtigt byggeri, fordi flere og flere bygherrer og rådgivere vælger at få deres bygning DGNB-certificeret og dette med god grund. I ’Green Market Study’ fra 2017 har Rambøll indsamlet svar fra næsten 400 nordiske ejendoms- og bygningseksperter. Hele 90 procent af de adspurgte anser bæredygtighed som nødvendigt for, at et projekt bliver en succes.
I samarbejde med Rambøll har Junckers derfor valgt at få udarbejdet en DGNB dokumentationspakke og en miljøvaredeklaration (EPD), der præcist viser, hvordan vores trægulve bidrager positivt til relevante DGNB-kriterier. Vi ved fra rådgivere, bygherrer og arkitekter, hvor vigtigt det er med transparens og sporbarhed i forhold til materialer. Med dette tiltag kan vi nu stille viden til rådighed, der giver en let og overskuelig indsigt i vores produkter.
Opgørelsen viser, at Junckers massive trægulve har indflydelse på 62,2 % af 100 mulige point i DGNB-certificering af et byggeri. Vores massive trægulve udmærker sig ved at have en miljøvaredeklaration (EPD), som evaluerer miljøpåvirkninger i produktets livscyklus, hvilket så vidt vides, ingen andre trægulvproducenter har fået udarbejdet.
Vi har valgt at få udarbejdet en miljøvaredeklaration (EPD) for henholdsvis massive parketgulve og plankegulve. Grundlaget for Junckers EPD’er en livscyklusvurdering, der fokuserer på miljøpåvirkninger i et forløb fra vugge til port og dokumenterer bl.a. CO2 aftryk, forbrug af energiressourcer samt affaldsstrømme. Denne deklaration bidrager i høj grad med point til en DGNB-certificering.
Begge EPD’er er af COWI A/S tredjepartsverificeret iht. ISO 14025.
Du kan finde Junckers EPD’er her
DGNB står for ’Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen’ og udspringer af en tysk bæredygtighedscertificering for bygninger.
For at opnå en DGNB-certificering skal et byggeri eller byområde evalueres ud fra en række kriterier inden for de fem hovedområder i DGNB; miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet og proceskvalitet.
På baggrund af denne evaluering tildeles projektet en sølv-, guld- eller platincertificering.
Kontakt os og få mere af vide om hvordan Junckers bidrager med point til en DGNB-certificering.