Annonce – Dato 26 nov 2020
Grønne tage er et omdrejningspunkt i Københavns plan om klimatilpasning og en bæredygtig hovedstad. Samtidig forsøger Danmark og resten af verden at imødekomme FNs 17 verdensmål, og der kan grønne tage også vise sig at være et omdrejningspunkt.
De 17 verdensmål er sat af FN, for at give lande, byer og virksomheder konkrete delmål, de kan tilstræbe for at imødekomme klimaændringer og skabe en bæredygtig fremtid. Virksomheder, der er førende indenfor bæredygtig omstilling, er allerede begyndt at arbejde innovativt, med verdensmålene som retningslinje. Dog lyder anbefalingen på, at alle så vidt som muligt bør prøve at gøre en indsats for at skabe en bæredygtig verden. Hvis man ikke ved hvordan, er den nemmeste mulighed at benytte sig af bæredygtige produkter, der opfylder så mange af de 17 verdensmål som muligt. Derved er man allerede begyndt at omstille sin virksomhed, så man er fremtidssikret for at imødekomme en tid, der i høj grad kommer til at være præget af bæredygtighed, omstilling og klimaindsatser. Dette er de hos Navergruppen blevet særligt opmærksomme på.
Specielt i Danmark kommer grønne tage til at fylde meget i bygningsbranchen. De opfylder potentielt 7 ud af de 17 bæredygtige udviklingsmål, og kommunerne har allerede et stort fokus på dem. Derfor bør arkitekter, ingeniører og bygherrer allerede nu kigge efter de bedste alternativer dette produkt.
Det kan være svært at overskue hvilke parametre man skal fokusere på, når man skal etablere et grønt tag. Da markedet stadig er nyt og hele tiden udvikler sig, betyder det, at det sikre valg, som er produkter der har været benyttet i lang tid, ikke er det bedste valg. Traditionelt er grønne tage forbundet med sedum, altså hårdføre stenurtsplanter. Dog er sedumtage i mange tilfælde ikke det optimale alternativ. Nittedals tørvetage er en norsk udviklet løsning, der er ny på det danske marked, men er andre grønne tage overlegne på mange parametre. Vandopsamlingsevnen er bedre, og både varme- og lydisolation er bedre på Nittedals grønne tage.
Der findes mange forskellige typer af grønne tage. Man snakker både om ekstensive og intensive tage, og man bør kende hældningen på taget. Grunden til at man som udgangspunkt differentierer mellem de ekstensive og intensive tage er, at mange grønne tage ikke kan tåle at man går på dem. Derfor kræver etablering af et intensivt grønt tag ofte mere arbejde. Denne bekymring slipper man får ved et tørvetag. Det kræver ikke mere arbejde at gøre det intensivt, græsarten tåler nemlig allerede at man går på det, efter etablering. Derudover kan tørvetaget lægges på stejle tage, hvor mange andre former for grønne tage ikke kan lægges når tagets hældning er over 24 grader.
Naver Gruppen A/S er nu blevet danske eksperter inden for implementering af denne tagtype, og kan imødekomme ethvert behov eller spørgsmål om grøn tagbelægning på nye projekter. Naver Gruppen A/S er med til at gå forrest, når det handler om at være bedre udrustet til at fremtidssikre nye byggeprojekter, og opfordrer alle, der vil være med til at skabe en bæredygtig fremtid, til også at vælge grønt.
Yderligere information: www.navergruppen.dk, tlf. 7020 1172.