Nybygning af undervisning & institution i København på 14 etager . Selve byggeriet er påbegyndt august 2012 med en beregnet byggeperiode på 46 måneder til en anslået udgift på 1542,9 mio.kr med et brutto areal på 42700 m².
Bygherren er Bygningsstyrelsen og som arkitekt er valgt C.F. Møller A/S København. Projektet udføres i form af fagentreprise .
Kigger vi på andre firmaer, som er koblet på byggeprojektet i Byggefaktas database, finder vi for eksempel Rambøll Danmark A/S som har deltaget som konstruktør ,som ventilationskonsulent er Rambøll Danmark A/S valgt og Rambøll Danmark A/S blev valgt som VVS-konsulent. El-installationerne håndteres af Lindpro A/S.
Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hosSom en del af projektet "Copenhagen Science City", der er designet til at skabe en attraktiv bydel omkring "Nørrebro", vil det nye Panum Institut samt Rigshospitalet udgøre en vigtig faktor inden for sundhedsvidenskab midt i København. For at tiltrække og opretholde de bedste forskere og studerende var der behov for en udvidelse, hvilket resulterede i opførelsen af den nye og imponerende Mærsk Bygning, som indeholder laboratorier, foredragslokaler, en kantine og et cykelrum i kælderen.
Arkitekterne CF Møller A / S vandt konkurrencen om Mærsk Bygningen i 2010. De ønskede en drastisk anderledes radiator til deres bygning, fordi facaden er konstrueret som et gigantisk gitter med store gulv-til-loft vinduer. Dette indebærer risiko for kuldenedfald ved vinduerne, men ideen var, at radiatorerne kunne integreres i vinduesrammerne for at forhindre dette.
Varmen skulle afgives fra bunden, så den blev ydet i det område, hvor folk er placeret. Desuden skulle radiatoren være hygiejnisk og nem at rengøre uden mulighed for skjulte støv- eller snavsaflejringer.
Hudevad Lignum var den eneste radiator der kunne overholde disse krav. I alt er der installeret 3000 Lignum radiatorer i vinduesrammerne i den 15-etagers høje Mærsk-bygning. Radiatorerne er praktisk taget usynlige, vedligeholdelsesfri og har en forventet levetid på mere end 20 år.
Landskabets hovedgreb er en gangbro, som zigzagger ned gennem området. Gangbroen fører de besøgende henover biotoper af vild dansk natur, mens de går forbi en række grønne taghaver på toppen af de lavere bygninger, der omkranser Kobbertårnet.
På de lave bygninger er der etableret grønne tage med planter og træer, der skaber et flot landskab. De grønne tage er anlagt med et specielt fundament. Der skal nemlig den helt rigtige jord og opbygning til for at få et levedygtigt grønt tag, der ikke beskadiger huset nedenunder.
Taget er derfor bygget op med dræn og vandreservoirplader, der kan optage 20 liter vand per m2. Vandreservoiret gemmer vandet til tørre tider, så planterne kan få vand, når der er bagende hedt. I en almindelig have kan planterne suge vand fra råjorden 30 cm under overfladen. Sådan er det ikke på et grønt tag. Her skal jordlaget være så tyndt så muligt, så taget ikke bliver belastet.
Alle etagerne i Mærsk Tårnet forbindes med en skulpturel egetrappe, og med cirkelrunde elementer af DEKO HG Fire Gulvglas kan man kigge direkte ned igennem hele konstruktionen.
Mærsk tårnet er en udbygning af Københavns Universitets sundhedsfaglige fakultet, et internationalt center for forskning og undervisning i sundhed og livsstilssygdomme. Bygningen er en pioner inden for energieffektivt byggeri, med state-of-the-art materialer fra inderst til yderst.
Lofterne DAMPA leverede til projektet er PLANOSTILE Clip-in kassetter med indlagt akustikfilt, hvor bl.a. kantlisterne er valset ud i specialmål. Én af fordelene ved Clip-in kassetter er det skjulte bæresystem. Herudover er loftet et såkaldt overtryksloft, dette skaber en innovativ og energirigtig ventilation uden store nedhængende ventilationsarmaturer. Således opnår man en fuldstændig homogen overflade, til fordel for det rolige visuelle udtryk, kombineret med masser af skjult funktionalitet.
Brandklassificeret gulvglaskonstruktion i et eksklusivt look
DAMPA lofter giver indbygget forbedring af akustikken
Grønne tage fra Byggros er komplette tagsystemer - fra ekstensive til intensive