Miljøvenlig byggevarme gavner CO2-regnskabet og sætter driften på autopilot

Annonce – Dato 27 Aug 2024

CO2-udledningen fra opvarmning af byggepladser kan skæres med hele 90% ved hjælp af mobile varmecentraler og HVO biodiesel.

HVO biodiesel produceres af vedvarende råvarer som vegetabilske olier

Mange byggerier er udfordrede af varmeforsyningen i disse år. På den ene side er der pres på for at udfase olie og gas. På den anden side mangler der stadig konkrete projekter for en lang række fjernvarmeområder. Derfor er der behov for en god, midlertidig varmeløsning.

I Greve har Mobilvarme.nu leveret et 200 kW mobilt varmeanlæg til byggeriet af en stor lagerbygning. Fjernvarmen er ikke rullet ud i området endnu. Men på matriklen er virksomhedens del af fjernvarmesystemet på plads. Derfor var det oplagt at koble det mobile varmeanlæg direkte til bygningens fjernvarmeunit, der forsyner radiatorer og luftvarmere.

Kombinationen af det mobile varmeanlæg og lagerbygningens fjernvarmesystem sikrer effektiv fugtstyring, hurtigere hærdningsprocesser og et mere komfortabelt arbejdsmiljø for entreprenørerne på opgaven. Det kunne virksomheden ikke opnå med andre løsninger uden at gå på kompromis med sin miljøprofil.

“Rådgiverne er glade for varmepumper, indtil de regner på det. Varmepumper fungerer dårligst, når du har mest behov for varmen, og priserne for varmepumper til de her opgaver gør det helt umuligt,” forklarer Poul Hedegaard Koch, VVS-installatør og indehaver af Mobilvarme.nu.

Bedre byggeproces uden fossilt brændselDet mobile varmeanlæg har en tank på hele 1.800 liter HVO biodiesel

Bedre byggeproces uden fossilt brændsel

Det mobile varmeanlæg har en tank på hele 1.800 liter HVO biodiesel. Det sikrer fuld udnyttelse af lagerbygningens varmeanlæg og en positiv effekt på klimaregnskabet. Løsningen har vist sig at være så god under byggeriet, at virksomheden beholder det mobile varmeanlæg under indflytning og driften. På den måde er både medarbejdere og lagervarer sikret gode forhold frem til den dag, hvor fjernvarmen endelig når ud til adressen.

HVO biodiesel produceres af vedvarende råvarer som vegetabilske olier og animalske fedtstoffer, der er blevet brugt til deres normale formål i fx restauranter. Det gør det til et mere miljøvenligt valg end traditionelt fossilt brændstof. HVO biodiesel er desuden renset for forurenende stoffer, så det har bedre brændstofkvalitet og udleder færre partikler og kvælstoffer i lokalområdet.

“Vi holder hele tiden øje med nye muligheder, og lige nu er HVO biodiesel det bedste alternativ til fossilt brændstof,” siger Poul Hedegaard Koch.

Brændstoffet kan bruges direkte i traditionelle dieselmotorer og kan endda bruges som tilsætning til almindelig diesel i præcis det blandingsforhold, man ønsker. Så der er ikke ekstra omkostninger til omstilling af udstyret. Desuden er HVO biodiesel oplagt til vinterbyggerier og det kolde danske klima, fordi det fungerer godt ved lave temperaturer.

Mange byggerier er udfordrede af varmeforsyningen i disse år

Driften følger med

Det er især byggerier for de danske kommuner og andre offentlige instanser omkring de større danske byer, der kræver en ekstra indsats for CO2-regnskabet. Der er brug for mange nye tiltag og grundige beregninger. Men driften behøver ikke at ændre sig på byggepladsen.

Med en mobil varmecentral fra Mobilvarme.nu følger nemlig digital overvågning og fast opfyldning. Mobilvarme.nu samarbejder med energiselskabet OK, som står for den såkaldte digitale pejling og selv kører ud, når det er tid til at fylde tanken op. De skal blot have adgang til varmecentralen for at kunne håndtere hele driften.

“Det er meget svært at vurdere varmebehovet for en byggeplads på forhånd. Derfor er vores alarmberedskab altafgørende. Vi garanterer, at man aldrig løber tør for brændstof,” forklarer Claus Møller, distriktschef hos OK Erhverv.

I Greve har Mobilvarme.nu leveret et 200 kW mobilt varmeanlæg til byggeriet

Om Mobilvarme.nu

Mobilvarme.nu har leveret mobile varmecentraler til byggepladser, ejendomme og meget mere siden 2003. Selskabet drives af den autoriserede VVS-installatør Poul Hedegaard Koch, som har arbejdet med mobile varmeløsninger siden sin læretid. Mobilvarme.nu arbejder for en lang række entreprenører, rådgivere og forsyningsselskaber.

Yderligere information: Poul Hedegaard, e-mail: info@mobilvarme.nu, tlf.: 30 21 44 33. 

Mere om produktet Byggeplads opvarmning

Byggeplads opvarmning

Professionelle varmeløsninger til virksomheder

Referenceprojekter fra Mobilvarme.nu

Renovering af museumsbygning

Renovering af museumsbygning

Nybygning | Lyngby-Taarbæk | 300 mio.kr

Nybygning af fælleshus-/sal i Lyngby-Taarbæk på 2 etager hvor den ene etage e...

Botanisk have

Botanisk have

København K

Mobilvarme.nu har i november 2023 leveret en back-up varme-nødløsning til Sta...