Annonce – Dato 20 sep 2024
Lindab har leveret porte, ramper og sluser til grænsekontrol ved Skagen Havn. Oppustelig sluse er vigtig del af løsningen.
Når udenlandske skibe med frisk fisk lægger til i Skagen Havn, skal de kunne udtages til fødevarekontrol. Skagen Havn er EU-godkendt som grænsekontrolpunkt, fordi den har stor dybgang og ligger godt i forhold til skibstrafikken især nordfra. De godkendte laster dækker meget mere end det danske marked.
Det stiller særlige krav til anlægget, at kontrollen skal foregå, uden at lastens temperatur må overstige to grader. Lindabs sluseløsning blev valgt, fordi den blandt andet inkluderer effektive og stabile dockingstationer.
Lindab har leveret en såkaldt oppustelig sluseløsning til den nye kontorbygning. Det betyder, at den undersøgte container bliver omsluttet af en oppustet sluse, så der ikke slipper varm luft ind. Samtidig holder slusen på den kolde luft, så temperaturen bliver på maksimalt to grader, og kølekæden opretholdes.
Udover den oppustelige sluse har Lindab leveret selve slusehuset, ledhejseporte og en læsserampe i galvaniseret stål. Læsserampens overflade sikrer let rengøring og hjælper til at kunne modstå det barske klima, som Skagen Havn byder på.
“Grænsekontrollen står nærmest i vandkanten. Det stiller krav til, at vores produkt er hårdført, gennemprøvet og solidt,” siger Anders Godsk, sælger hos Lindab.
Den nye grænsekontrol er bare ét af mange projekter, hvor Lindab har vejledt de involverede i byggeriet og tilpasset eksisterende løsninger til det enkelte byggeris behov.
Lindab har længe arbejdet på at sænke CO2-aftrykket på deres løsninger. Som en del af arbejdet er Lindab også ved at sikre dokumentationen for, hvordan det påvirker hvert eneste af deres produkter. Lindabs robuste ledhejseporte, som indgik i projektet på Skagen Havn, er ét af produkterne med produktspecifik EPD. Flere er på vej.
Lindab tilbyder importfiler til LCAbyg på produkternes EPD. Det gør det lettere for kunderne at beregne byggeriets samlede miljøbelastning i hele dets livscyklus – fra materialeproduktion til opførelsen, gennem driften og frem til nedrivning. Når filerne bruges til livscyklusberegningen allerede i de indledende designfaser, giver det også kunderne bedre muligheder for at træffe de mest bæredygtige valg.
Se Lindabs dokumenation her: EPD, DGNB, LCA.
I en årrække har Lindab nu leveret løsninger til de højeste klasser af DGNB-certificeret byggeri. Certificeringsordningen ser på det store billede i byggeriet, og det har inspireret Lindab til at se på de samme seks kvaliteter – miljø, socialt, økonomisk, teknisk, proces og lokalområde – i Lindabs produkter, produktion og rådgivning. Lindabs produktspecifikke EPD’er på alt fra garage- og industriporte til tag og facade gør det let at få det store billede til at gå op.
Det store fokus på at isolere bygninger bedre kan for eksempel gavne den sociale kvalitet, hvor Lindabs løsninger er kendt for at bringe flere fordele i spil. Når Lindabs porte både lukker tæt og har vinduer, så medarbejdere i en bygning kan få mere dagslys til arbejdet, er det et plus i DGNB's sociale regnskab. Det tæller også op hos bygherrer med fokus på FN’s 17 verdensmål, som blandt meget andet forholder sig til bedre arbejdsforhold og livskvalitet.
Yderligere information: Jannie Boye Johannsen, e-mail: jannie-boye.johannsen@lindab.com, tlf.: 74530159.