RISE Research Institutes of Sweden´s nyopførte EMC-testkammer. AWITAR bygningen – som er den syvende EMC testkammer hos RISE – er på 2600 m2, og omfatter et afskærmet og kontrolleret miljø, der bl.a. skal måle samt funktionsteste forskellige køretøjers elektronik og funktioner under kontrollerede forhold.
Bygningen blev indviet i januar 2018. Bygherren er RISE. Arkitet på projektet er RISE og E.ON Energilösningar AB er valgt som rådgiver.
Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hosSolarLab har udviklet, produceret, leveret og monteret de farvestrålende solcellemoduler der pynter på facaden. Facaden er monteret på et sandwich-panel, og afdækningerne som indrammer feltet med de aktive facadeplader, er indfarvet i samme farve som den øvrige facade.
Årligt bidrager den aktive facade med ca. 50.000 kWh. AWITAR bygningen – som er den syvende EMC testkammer hos RISE – er på 2600 m2, og omfatter et afskærmet og kontrolleret miljø, der bl.a. skal måle samt funktionsteste forskellige køretøjers elektronik og funktioner under kontrollerede forhold.
Det er en nano coating på glassets bagside der giver farven og fordi farven fremkommer ved lysets brydning i et gitter, ændres farven afhængig af betragterens vinkel. Afhængig af vejr- og lysforhold fremstår facaden nogle gange mørk og andre gange funklende og skinnende i turkis.
Facaden skifter nuance, alt efter lysforhold og hvordan lyset rammer solcellemodulerne. En aktiv, energiproducerende facade behøver ikke være dækket af standard solcellemoduler, den kan også, som i tilfældet her – funkle og skinne i alle nuancer af af blågrøn.
SolarLab har udviklet, produceret, leveret og monteret de farvestrålende solcellemoduler der pynter på fa ...