Annonce – Dato 17 jan 2019
Antallet af rotteangreb er steget med 44 % i Danmark over de sidste 4 år, hvilket understreger, at rotter er en af de største udfordringer for det danske kloaknet. Rotterne gnaver sig ind i kloakker, bygger reder og får unger. Her lever de godt og sikkert og spreder ødelæggelse ved at gnave. Hvis de kommer ind i boligen, spreder de bakterier og sygdomme.
En sikker måde at holde rotterne ude er ved at anvende rottesikre rør i rustfrit stål. Med plastik- og betonrør er der en risiko for, at rotterne gnaver sig igennem – og det er en bekostelig affære at grave op og genetablere rørsystemet, hvis rørene er ødelagte. Derfor producerer BLÜCHER alle deres afløbssystemer (afløbsrør, afløb, riste, vandlåse og sikurve) i rustfrit stål, som sikrer mod rotters gennemgnavning.
En rotte kan nemt løfte 1 kg og lidt til. Det er derfor vigtigt at vælge en afløbsrist, som rotten ikke kan gnave sig igennem, og som er skruet fast, så rotten ikke kan skubbe den til side.
Rotter er meget adrætte, og de bevæger sig let op gennem rør ved at sætte ryggen mod rørvæggen. En rottespærre er en anordning, der enten installeres i rørføringen eller indgår som en del af den. Idéen med rottespærre er, at vandet kan passere, men det kan rotten ikke. Denne opgave løser de fleste rottespærrer uden problemer. Men rottespærrer kan give anledning til andre problemer, som nedsættelse af vandføringen, hvilket påvirker kloakkens selvrensende evner, eller de kan skabe tilstoppelser.
Se BLÜCHERs case story videoer om rottesikring her og her
BLÜCHERs rottestop er en bred udvidelse på rørføringen og kan anvendes til eksempelvis lodrette afløbsrør. Rottestoppet forhindrer dermed, at rotten kan støtte sig mod rørvæggen og bevæge sig opad i røret.
Undgå at invitere rotten indenfor med disse 4 simple regler:
Hent brochurer om rottestop her, her og her.
Danske Kloakmestre har lavet denne video om, hvordan boligen sikres mod rotter.