Søudsigt par excellence med skydevinduet cero

Annonce – Dato 21 jan 2020

Den ene front åbner sig ud mod gården med swimmingpool, mens fronten på den modsatte side åbner sig ud mod Bodensøen — dette énfamilieshus ligger på en af de mest eftertragtede grunde ved søen og har en vidunderlig udsigt takket være de store glasarealer. Vandet indgår som arkitektonisk element i hele bygningen.

Søudsigt par excellence med skydevinduet cero

Et hus med geometrisk profil

"Bygningens geometri skulle fortælle en historie", forklarer arkitekten Mona Bayr om sit usædvanlige koncept. "Samtidig har hvert enkelt geometrisk særtræk i huset en funktionel eller energetisk baggrund." Fra altanens struktur på nordsiden til halvtaget på sydsiden. Planlægningen er gennemtænkt fra ende til anden og blev fuldført på blot et år. Hele bygningen lever sit eget liv. Som for eksempel de trinformede bygningsdele, der er beklædt med træ, og som også fungerer som siddeflader på syd- og nordsiden. Bygningsdelen med soveværelset er placeret hængende i husets indre og citerer til gengæld som et negativ den sydlige del af østfløjen.

Frit svævende

Bygningens grundform består af en retvinklet kubus. Ovenpå den ligger overetagen som en kasse placeret på øst- og vestfløjens stueetage. Desuden er huset udformet så transparent som muligt både i nordlig og sydlig retning, hvilket giver hele bygningen ekstra lethed. Ved hjælp af store vinduesfronter forbinder en stor opholdsterrasse den sydvendte terrasse med den nordvendte gård med swimmingpool. Hele bygningen har en yderst luftig og åben karakter, og det virker nærmest som om overetagen svæver frit i luften. Denne effekt bliver både kontrasteret og fremhævet med de store skyggefuger.

 Skydevinduer på niveau med passivhuse

Tilbagerykkede glaselementer

"Bygherrerne havde et ønske om at kunne mærke søen fra så mange positioner som muligt", fortæller den unge arkitekt. "På den måde opstod ideen om at rykke glaselementerne lidt ind i stedet for at placere dem direkte ved bygningens kant." Denne effekt forstærkes yderligere af glaselementernes smalle profiler, og modsat tilpasser disse sig dermed også yderst homogent til bygningskonceptet.

Rum med vidt udsyn

Med hensyn til fronterne valgte arkitekten i fællesskab med bygherrerne at bruge skydevinduer, der muliggør særdeles store glasarealer med slanke synlige profiler på kun 34 mm, nemlig cero fra Solarlux. De indbyggede elementer udgør et samlet areal på 140 kvadratmeter. På vestsiden er de ikke forbundet til murværket i en ret vinkel, men bliver smallere opefter mod loftet. Alene i stueetagen sørger vinduesarealet med en bredde på 9,20 m for en vid panoramaudsigt. Samtidig befinder der sig også her en stor åbning, der skaber en forbindelse næsten uden overgange mellem stuen og terrassen. I overetagen sørger tre vinduer for en vid udsigt. Mod søsiden åbner cero sig optisk i en bredde på i alt 10,60 m. Her kan der åbnes fire skydeelementer. Eftersom der ikke blev bygget en gængs fremspringende balkon, er det transparente nedstyrtningssikringer, der sørger for den nødvendige sikkerhed, når ruderne er åbne — naturligvis uden at indskrænke udsigten.

En transparent facade sørger for et vidtstrakt udsyn

Skydevinduer på niveau med passivhuse

Vindstødene på sø- og vindsiden modsætter cero sig med en høj tæthed. Skydevinduet er udstyret med tredobbelt glas, der svarer til en isoleringsværdi på 0,7 Wm²K, hvilket er på niveau med passivhuse. Den elektriske aflåsning, der kan aktiveres og aflåses sikkert både indefra og udefra, sørger for høj betjeningskomfort. Lige så snart vinduet er åbent, vokser stuen barrierefrit sammen med terrasserne, og hele bygningen i endnu højere grad sammen med omgivelserne. Skydevinduerne giver på ingen måde adgang for ubudne gæster; dette bekræftes af den høje grad af indbrudshæmning, der er dokumenteret med et RC3-certifikat.

Vindstødene på sø- og vindsiden modsætter cero sig med en høj tæthed.

Gennemtænkte detaljer

"Den direkte beliggenhed ved søen og bygherrernes ide om at gøre vandet synligt som et bevægeligt element gjorde, at planlægningen i dette tilfælde var uhyre interessant", tænker hun tilbage. "Bygningens hvide substans i kombination med masser af glas gør bygningen dejligt lys. Desuden giver det huset en vis lethed." Som kontrast til de lyse bygningselementer valgte man en træfacade til husets hvileområder. Dette organiske byggemateriale finder man også indenfor. For eksempel blev hele østfløjen beklædt med træ. Indvendig befinder der sig desuden en træbeklædt geometri, der får de enkelte bygningsdele til at smelte sammen på perfekt vis.

Læs mere her 

Referenceprojekter fra Solarlux

CARLSBERG BYEN - PASTEURS TÅRN BYGGEAFSNIT 6 ØST

CARLSBERG BYEN - PASTEURS TÅRN BYGGEAFSNIT 6 ØST

Nybygning | København | 1200 mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 1 bygninger i København med 340 lejligh...

Strandhus ved den jyske vestkyst
Musikhuskvarteret, Aalborg

Musikhuskvarteret, Aalborg

Nybygning | Aalborg | 30-40,0 Mio.Kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 1 bygninger i Aalborg med 30 lejl...

Tibberupparken

Tibberupparken

Espergærde