BEWI Radonplade lægges under nederste lag Flamingo®-isolering i terrændæk for at etablere et suglag mod radon. Med denne metode modarbejdes bygningens radonstøvsuger-effekt, og radon trækkes effektivt og sikkert ud af bygningen via aftræksrøret monteret i BEWI Radon Connect. BEWI Radonplade 250 anvendes, hvor højere trykstyrke er påkrævet.
Flere års erfaring viser tydeligt, at de forældede løsninger til radonsikring er mangelfulde. Såvel bygherre, bygningsejer og entreprenør har brug for en løsning, der sikrer dem et godt resultat og en fleksibel reguleringsmulighed ved for højt radonindhold. Til dette anbefaler BEWI en løsning med BEWI Radonplade for at etablere et aktivt suglag mod radon. Denne type opbygning får desuden opbakning fra bl.a. BUILD, Niras og flere andre og vurderes som et uundværligt tiltag mod radonindtrængning. Benytter man i tillæg BEWI Raodon Connect, sikrer man en optimal placering af aftræksrøret på radonpladen.
Som en af de førende leverandører af radonsikring i Danmark har BEWI opbygget kvalificeret viden om radons påvirkning af indeklima og sundhed samt løsninger, der sikrer mod indtrængning. Af Bygningsreglementet §332 fremgår krav til et maksimalt radonindhold i indeklimaet på 100 Bq/m3 for byggeri, hvor personer opholder sig. Dette krav, som har været gældende siden 2010, skal være opretholdt i hele bygningens levetid.
I branchen har vi haft en lang tradition for, at radonsikring udføres med en murfolie og fugning, som ved korrekt udførelse (måske) sikrer, at radon ikke trænger ind i vores boliger og bygninger. Desværre har metoden vist sig ikke altid at være så effektiv, som vi troede, men traditionen ”sidder fast” i os, og det gør det vanskeligt at indføre nye og mere sikre løsninger i branchen.
Det foreskrives, at man radonsikrer en bygning ved en kombination af tætning og trykudligning. BEWI anbefaler, at begge metoder anvendes, da en god tætning skaber optimale forudsætninger for sugpladens effekt.