Er der ulemper ved blødgøringsanlæg?

Annonce – Dato 8 sep 2022

Fordelene hører og taler vi ofte om. Men hvad med ulemperne ved blødgøringsanlæg? Det kan være svært at skille reelle ulemper fra myter, når der tales om blødt vand og blødgøringsanlæg generelt. Det har vi gjort nemmere for dig! Se om du har styr på hvad der er sandt eller falsk.

Sandt eller falsk: 9 myter om blødgøringsanlæg og BWT anlæg

Sandt eller falsk: 9 myter om blødgøringsanlæg og BWT anlæg

Myte 1:

"Blødt vand smager anderledes." Sandt. Smag er en svær størrelse, da den er subjektiv. Vi anbefaler, at hårdhedsgraden i vandet efter blødgøringsanlægget justeres til omkring 6 hårdhedsgrader. Derved bibeholdes sunde mineraler i vandet, og det smager dejligt. Smagen kan sammenlignes med købevand på flasker. Meget købevand indeholder nemlig lige præcis 6°dH. Ofte handler det om tilvænning. Nogle oplever endda en tydelig forbedring af smagen.

Myte 2:

"Blødt vand kræver, at jeg tager ekstra kalktilskud." Falsk. Danske kostundersøgelser viser, at danskernes calciumindtagelse primært stammer fra andre fødevarer end vores drikkevand. Dansk drikkevand har et varieret indhold af calcium med et gennemsnit på 12 mg pr. 100 ml sammenlignet med 123 mg pr. 100 ml for mælk (Kilde: Fødevarestyrelsen og Arla). I f.eks. Vestjylland og Norge er kalkindholdet i drikkevandet naturligt lavt. Ved installation af et blødgøringsanlæg anbefaler vi at justere indholdet af kalk til 6 hårdhedsgrader, så sunde mineraler bibeholdes i vandet.

Myte 3:

"BWT anlæg må kun påfyldes med Sanitabs - ellers bortfalder garantien." Falsk. Garantien bortfalder ikke. Vi anbefaler Sanitabs salt til AQA basic og AQA life, fordi de har en desinficerende effekt i saltkarret og dræber eventuelle bakterier, samt fjerner biofilmen og andre kimceller. Vælger du almindelige (fødevaregodkendte) salttabletter, vil vi anbefale, at du stadig bruger Sanitabs engang i mellem for at desinficere anlægget. Du kan i øvrigt få BWT salt leveret med faste intervaller til dit hjem. Derved sparer du fragten, og du skal ikke bekymre dig om at huske på indkøb af salt til dit anlæg.

silkeblødt BWT vand og BWT blødgøringsanlæg

Myte 4:

"BWT serviceaftaler er obligatoriske - ellers bortfalder garantien." Falsk. Vores serviceaftaler hedder Tryghedsaftaler, fordi det er det de er skabt til. At skabe tryghed. De er ikke obligatoriske. Til gengæld tilbyder vi 2 års gratis Tryghed Premium aftale fra idriftsættelsesdato ved produktregistrering med mulighed for udvidet garanti. Derfor vælger langt størstedelen af vores kunder at tegne en aftale.

Myte 5:

"Blødgøringsanlæg kræver meget plads og vedligeholdelse." Falsk og sandt. Et blødgøringsanlæg installeres i din bolig lige efter vandmåleren. Hvor meget anlægget fylder afhænger af modellen. De små anlæg kan stå i et almindeligt underskab. De store anlæg kræver lidt mere plads. Alle blødgøringsanlæg kræver saltpåfyldning med jævne mellemrum. Derudover bør du foretage en grundig desinficering og rengøring af anlægget én gang om året. Til gengæld sparer du tid på rengøring og forlænger levetiden på dine dyrebare installationer.

Myte 6:

"Garantien bortfalder på min Quooker ved blødgøringsanlæg." Falsk. BWT blødgøringsanlæg, er godkendt til brug i kombination med Quookers produkter. Quookers produktgaranti på to år vil derfor fortsat gælde. Kilde: https://quooker.dk/faq/qbs-​kan-man-bruge-quooker-med-et-bwt-anlaeg

Myte 7:

"BWT's blødgøringsanlæg bruger farlig kemi." Falsk. Et BWT blødgøringsanlæg bruger kun salt til regenerering - og ingen kemi. Tværtimod kan du faktisk reducere forbruget af kemi i din husholdning - bl.a. i form af skrappe afkalkningmidler og skyllemiddel. Med blødt vand vil du opleve en betydelig minimering af kalkaflejringer, mindre forbrug af sæbe og shampoo samt væsentligt forlængede levetider på husholdningsapparater mm. Med blødgjort vand vil behovet for afkalkning være reduceret til et absolut minimum.

blødgøringsanlæg og BWT anlæg

Myte 8:

"Et privat anlæg kan ikke betale sig kombineret med central blødgøring fra vandværket." Falsk. Det er korrekt, at der i nogle områder med højt kalkindhold installeres centrale anlæg, som reducerer vandets kalkindhold. Vandet reduceres ofte kun til ca. 12-14°dH - hvilket stadig er middelhårdt/temmelig hårdt vand med meget kalk. Et blødgøringsanlæg fra BWT reducerer hårdhedsgraden helt ned til 6°dH, og giver dig dermed flere fordele i hverdagen. Samtidig vil anlægget "køre længere på literen" og bruge mindre salt, hvis hårdhedsgraden er reduceret fra vandværket på forhånd.

Myte 9:

"Jeg risikerer, at mine gamle vandrør ruster ved blødgøringsanlæg." Falsk. I et BWT anlæg ændres der kun på mineralerne calcium (Ca) og magnesium (Mg) og natrium (Na), hvilket ikke øger risikoen for korrosion. En videnskabelig undersøgelse fra U.S. Environmental Protection Agency, påviser faktisk, at blødgøring af vand baseret på ionbytning ikke påvirker korrosionsrisikoen i drikkevands-​ og varmt brugsvandsinstallationer i boligen.

Er du interesseret i at vide mere om silkeblødt BWT vand og BWT blødgøringsanlæg? – klik her.

Eller tag kontakt til en rådgiver her: jol@bwt.dk

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Grundfos – demineraliseringsanlæg
VEKS – katalystisk afiltning