Annonce – Dato 3 nov 2021
De færreste tænker sikkert over det, når de kigger på deres gipsvægge derhjemme: Men faktisk er det sådan, at den gips, der er i netop din væg, sagtens kan have optrådt i præcis samme form i en anden gipsplade, i en anden væg, i et andet byggeri. Og hvis alt går, som det skal, så vil den formodentlig også ende som del af en ny gipsplade et andet sted, når der ikke længere er brug for den hos dig.
Gyproc gipsplader består i dag af omkring en fjerdedel genanvendt gips. Men vi ville kunne gøre den andel endnu større – helt om imod 40 % – hvis der var mere genbrugsgips på markedet. Lige nu bliver en del gips nemlig ikke genanvendt, men ender fx som jordforbedring eller på deponi. Derfor har vi sammen stærke spillere i værdikæden i form af Norrecco, Knauf, Tscherning og RGS Nordic etableret Partnerskab for Cirkulær Gips, der arbejder for at øge mængden af genbrugsgips til nye produkter.
At recirkulere gips giver nemlig god mening. Både fordi det sparer på brugen af jordens naturlige råstoffer, men også fordi det samlet set betyder et lavere CO2-aftryk. Mød Gyproc og søsterselskaberne ISOVER, Weber, Vetrotech og Leca på Building Green stand 30 og hør meget mere om, hvordan de forskellige Saint-Gobain virksomheder sammen arbejder med at genanvende og up-cycle produkter.
Fra glas til glas
Fra glas til uld
Fra uld til Leca
Fra gips til gips
Du kan læse mere om hvordan vi arbejder med recirkulering her.
Produkt: Gyproc THERMOnomic - bærende vægge