I årenes løb har vi hjulpet entreprenører, rådgivere og arkitekter med at opnå det bedste indeklima i både nybyggeri og renoveringer. Kræftens Bekæmpelses hovedsæde på Østerbro er et af de større renoveringsprojekter. Her hjælper vi med at sikre en arbejdsplads uden træk og med betydeligt nedsat varmeforbrug. Samtidigt bringer de nye vinduer bygningens udtryk tilbage til det, arkitekten tegnede i sin tid. Vi arbejder altid projektbaseret – det vil sige vi kan skræddersy løsningen med den type vinduer man ønsker og er ikke afhængige af kun at kunne bruge standardvinduer.
Læs mere om renoveringen af Kræftens Bekæmpelses hovedkontor.
Især i typehuse er indeklimaet mere udfordret end nogensinde før. Og det har ellers stået slemt til i årtier. Typehuse har siden 1960’erne været meget dårligt isolerede, så beboerne var plagede af træk og højt energiforbrug. Det har ændret sig med de seneste årtiers krav til tæthed i bygningsreglementet. Men de tætte huse har ført nye problemer med sig med typisk dårligt indeklima.
Typehusfirmaer som Jakobsen Huse bruger LivingBetter til at sikre bygherrerne et sundt indeklima og rekordlavt forbrug i bæredygtige typehuse. Blandt de glade kunder er Johannes Damsgaard-Bruhn, som har en behagelig temperatur i sit hus hele året rundt – uanset om der er 20 graders frost udenfor, eller han arbejder på sit hjemmekontor oppe under taget midt om sommeren. Læs om hans indeklima her.
Læs også om hvordan LivingBetter har gjort det muligt for bygningskonstruktør-studerende at løse en hidtil umulig indeklima-udfordring.
Et sundt indeklima kræver ofte store mængder af frisk luft. Med LivingBetter er enhver bygning garanteret en konstant strøm af frisk forvarmet luft. Luften bliver både forvarmet og renset for ca. 70% af alle mikropartikler – uden at vinduet kræver strøm.
Kilden til den friske luft er Ventilationsvinduet. Det består af en dobbeltkonstruktion, hvor luften føres op imellem to glas. Den konstante strøm af frisk luft gennem vinduet sikrer tilførsel af frisk luft til bygningen og et simpelt aftræk sørger for, at varmen, fugten og den udåndede kulilte kan komme ud igen. Alternativt trækkes luften ned i en varmepumpe, hvor energien genvindes til produktion af varmt brugsvand og vandbåren gulvvarme.