Annonce – Dato 29 okt 2020
Genanvendelse og eliminering af spild er essentielt, når der tales cirkularitet og bæredygtighed. Hos metalloftsproducenten DAMPA, handler dette specielt om at udnytte metallernes enestående bæredygtige egenskaber, igennem troværdighed, dokumentation og stærke partnerskaber, for at bidrage til en grønnere byggebranche.
”Metal giver en unik mulighed for at eliminere spild. Pga. metallernes egenskaber, har vores lofter en dokumenteret levetid på minimum 50 år. Desuden er der minimal risiko for at loftet bliver beskadiget og æstetikken ødelagt igennem dets levetid pga. metallernes robusthed.” Fortæller Michael Nykjær adm. direktør hos DAMPA.
Selvom metal som udgangspunkt er et ressourcetungt materiale at udvinde, er der vigtige bæredygtige gevinster at hente og er en vigtig brik i en grønnere byggebranche: ”Når der genanvendes et ton stål spares der 50% energi og et ton CO2, uden at miste metallets mekaniske egenskaber. På den måde kan metallerne bruges igen og igen, uden at gå på kompromis med kvalitet.”
Genbrug er derfor essentielt hos DAMPA, hvorfor der også holdes fokus på optimering af interne processer og fleksibilitet igennem stærke partnerskaber fortæller Michael:
”Al metal, der kommer ind ad døren hos os, bliver enten et færdigt produkt eller sendt til genbrug igennem vores partner H.J Hansen, der sørger for at holde metallet i et cirkulært kredsløb.”
Før virksomheden når dertil, er leverandører af råmateriale også en vigtig del af værdikæden. F.eks. kommer al virksomhedens stål fra en skandinavisk virksomhed, der ligesom DAMPA selv, har EPD’er og målrettede bæredygtighedsambitioner. På den måde holdes bæredygtig dokumentation i fokus med udgangspunkt i metallernes unikke egenskaber.
”Vi er privilegerede at arbejde med metal, hver gang vi producerer en loft- eller vægløsning. Det er en ressource vi ikke løber tør for, så længe vi behandler den med respekt – det uanset om det er coladåser eller metallofter, så længe vi ikke smider det ud, men sørger for genanvendelse, kan ressourcerne bruges langt ud i fremtiden og samtidig bidrage til den bæredygtige dagsorden.” slutter Michael