Annonce – Dato 10 maj 2022
Boligforeningen A/B Strandby skiftede plastbeholdere og affaldsskakter ud med nedgravede VF 600 beholdere da affaldssorteringen skulle udvides. Under etableringen opstod der en udfordring med grundvandet.
Boligforeningen udvidede affaldssorteringen fra 3 til 5 affaldsfraktioner og kasserede derfor den gamle sorteringsordning i plastbeholdere. Den nye sorteringsordning kunne løses med 8 stk. nedgravede 5 m3 affaldsbeholdere af typen VF 600 fra joca:
joca stod både for levering og etablering af den nye affaldsløsning, men under etableringen opstod der nogle ekstra udfordringer med højt grundvand. Beholderne står nær havnen i Esbjerg, og forhøjet grundvand var derfor forventet, men da entreprenøren gravede et testhul, stod det klart, at der under jordoverfladen både var fint strandsand og mere grundvand end forventet. Løsningen blev at pumpe grundvandet væk og etablere beholderne med ekstra grundvandssikring fx i form af beton omkring beholderne.
jocas projektkoordinatorer sikrer, at etableringsudfordringer som disse altid løses professionelt og hurtigt, og med tilfredse kunder.
”Når de så var der, så gik det jo stærkt. Det var nogle dygtige håndværkere der var nede og sætte det i. (…) det er et flot stykke arbejde de har udført.” – Karsten Vestergaard, formand A/B Strandby.
Nedgravede affaldsløsninger giver masser af fordele, og de etableres i stor stil ved både institutioner, skoler, på havnen, i boligforeninger, bymidte, sommerhusområder og på stranden. Alle steder er der særlige forhold, som der skal tages hensyn til undervejs i etableringen.
Som ved A/B Strandby, kan der være højt grundvand, der kan være særlige hensyn at tage til fx plads for renovationsbilen, ligesom der er brandkrav, der skal efterleves og byggetilladelser, der skal være på plads.
Alt dette tager jocas projektkoordinatorer effektiv hånd om, når joca leverer nedgravede affaldsløsninger til kunder over hele landet. Projektkoordinatorerne rådgiver kunderne i forhold til placering, myndighedskrav, praktiske foranstaltninger og sørger for at indhente LER-oplysninger fra ledningsejerregisteret, ligesom de er i tæt dialog med entreprenørerne undervejs i processen.
”I etableringssituationer kan der ofte opstå uforudsete udfordringer, som eksempelvis brud på kabler, andre jordbundsforhold end forventet eller andet, og her er vi altid tilgængelige og hjælper med det samme med en afklaring på, hvordan vi kommer bedst videre”, forklarer Klaus Søgaard Andersen, som er én af to projektkoordinatorer hos joca.
Spar plads, spar penge og spar på miljøet med en nedgravet affaldsløsning