Anlægsarbejde af boligblokke i Aarhus med 144 lejligheder på 3 etager . Selve byggeriet er påbegyndt september 2014 med en beregnet byggeperiode på 16 måneder til en anslået udgift på 93 mio.kr med et brutto areal på 13000 m².
Bygherren er Alboa - Almen Boligorganisation Aarhus og som arkitekt er valgt Rambøll Arkitektur. Projektet udføres i form af hovedentreprise . ,som ventilationsentreprenør er Danklima Entreprise A/S og Tonnys VVS A/S er valgt som VVS-entreprenør. El-installationerne håndteres af Viby El-Værk A.m.b.a..
Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hosAarsleff Rørteknik har renoveret 36 lodrette faldstammer med tilhørende afgreninger samt 28 stikledninger i forbindelse med en omfattende renovering af fire boligblokke i Søndervangen i Viby J syd for Aarhus. Søndervangen administreres af ALOBA, Almen Boligorganisation Aarhus, der er den næststørste boligorganisation i Aarhus med administration af omkring 7.000 lejemål.
ALOBA valgte at få renoveret deres faldstammer og afløbssystemer ved brug af den opbrydningsfrie strømpeforingsmetode i stedet for traditionel udskiftning. Metoden er langt hurtigere, mere effektiv og til forskel for traditionel udskiftning giver det beboerne mulighed for at blive boende i lejlighederne under udførelse af renoveringen. For med strømpeforing undgår vi nedrivning af vægge og installationer.
Med vores strømpeforing har beboerne i de i alt 156 lejeboliger i Søndervangen nu et fornyet rørsystem uden driftsproblemer i mange år.
Søndervangen er opført i 1966 som et tidligt eksempel på elementbyggeri med skillevægge og dæk støbt på stedet, hvorpå præfabrikerede facadeelementer er ophængt. Bebyggelsen er udlagt som 8 stænger i 3 etager. Stængerne er båndet sammen to og to med mellembygninger i 2 etager. Bebyggelsen indeholdt oprindeligt 156 boliger i varierende størrelser med 1 – 4 rum. Gennem sammenlægning af mindre 1-rums boliger er der i dag i alt 144 boliger i bebyggelsen.
Renoveringen har givet et arkitektonisk løft til bebyggelsens lidt slidte præg fra opførelsesårene. Dette har desuden løst et antal bygningsfysiske udfordringer med bl.a. afskalling af betonelementer og kuldebroer i lejlighederne.
Omlægning af udearealer og større tilgængelighed samt nye facader og vinduer på bebyggelsen har givet hele området et visuelt løft. Samtidig har tilgængelighedsprojektet givet mulighed for flere beboere at blive boende i området.