Udv.renovering af boligblokke svarende til 23 bygninger i Slagelse med 462 lejligheder på 3 etager . Selve byggeriet er påbegyndt februar 2013 med en beregnet byggeperiode på 36 måneder til en anslået udgift på 228,0 mio.kr.
Bygherren er Slagelse Boligselskab og som arkitekt er valgt AART ARCHITECTS DK EAST A/S. Projektet udføres i form af hovedentreprise .
Kigger vi på andre firmaer, som er koblet på byggeprojektet i Byggefaktas database, finder vi for eksempel Artelia A/S (Tidl. MOE A/S) som har deltaget som konstruktør ,som ventilationsentreprenør er Hauge Stål A/S Hauge Gruppen A/S og Hauge Stål A/S Hauge Gruppen A/S er valgt som VVS-entreprenør. El-installationerne håndteres af Aut El-Installatør Niels V Nielsen.
Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos-Det er vigtigt at være sig bevidst om de enkelte materialers rolle på det enkelte projekt, og her bidrager de afdæmpede facadeelementer fra Steni til at skabe en markant, kontrastfuld helhed. Projektets absolutte force er teglets levende udtryk og materialitet, og sådan er det i mange sammenhænge: En stjerne har brug for en baggrund for at kunne funkle, siger arkitekt Karsten Nagel fra Mangor og Nagel.
Karsten Nagel har haft sin gang i den danske byggebranche over en årrække – han har således kunnet følge Stenis udvikling gennem årene, og han mener, at arkitekter i dag er bedre til at udnytte facadepladernes force:
– Der var en periode, hvor der var fuld knald på bygningers udtryk – en form for misforstået postmodernisme, hvor man valgte at anvende Stenis plader som en farverig ornamentering. Der var eksempelvis renoveringer i de tidlige 90’ere, hvor pladerne blev sat op ret ukritisk, og der fylder de æstetiske parametre mere i dag. Steni har et bedre produkt, og de kan meget mere nu, samtidig med at vi som arkitekter også har lært at bruge pladerne meget bedre. Det er et projekt som Sydbyen et godt eksempel på.
-Det er vigtigt at være sig bevidst om de enkelte materialers rolle på det enkelte projekt, og her bidrag ...