Annonce – Dato 25 nov 2021
Beboerforeningen i Skovgårdsparken i Brabrand ønskede en ”grøn” løsning, da taget på ejendommen skulle isoleres. Derfor blev glasset fra de gamle vinduer pillet ud og sendt til ISOVER, der omdannede ruderne til isoleringsmateriale.
Genbrugsglas var et krav fra beboerne, da taget på Skovgårdsparken skulle isoleres. ”Det var ganske enkelt en beslutning, der blev taget på et beboermøde. Der var et stort ønske blandt beboerne om, at renoveringen skulle have en stærk miljømæssig profil,” fortæller formand for boligforeningen Torben Overgaard.
Renoveringen af de store blokke med i alt 350 lejligheder indbefattede også en udskiftning af alle vinduerne. Ruderne blev pillet ud af rammerne, og glasset blev sendt til ISOVERs fabrik i Vamdrup, hvor isoleringen består af 75 procent genbrugsglas.
Fakta: Et vindue bliver til 5 m2 glasuld. 100 vinduer bliver til 500 m2 glasuld og skåner miljøet for CO2.
Anvendelsen af genbrugsglas i ISOVERs isolering har ingen negativ effekt på kvaliteten, tværtimod. Ifølge projektchef i MT Højgaard Bjarne Kamp, som stod i spidsen for renoveringen af Skovgårdsparken, er den valgte tagisolering fra ISOVER et godt og stabilt materiale. Han peger også på, at boligforeningen ikke fik nogen som helst ekstra omkostninger ved at vælge genbrugsløsningen, men blot kan glæde sig over en bæredygtig og miljøvenlig løsning.
Med recirkuleringsprojektet Fra glas til uld er der skabt en proces, som muliggør indsamling og genbrug af vinduesglas fra renoveringsopgaver. De gamle vinduer bliver dermed del af et cirkulært produktions set-up, der forvandler det gamle vinduesglas til glasuld med høj isoleringsevne.
Læs: Recirkulering af vinduer er en gevinst for klima og miljø
Produkt: Bygningsisolering