Annonce – Dato 8 okt 2019
Gigthospitalet i Sønderborg er blevet indrettet i en eksisterende sygehusbygning, der er blevet transformeret til et moderne behandlingssted, hvor lyset og naturen fra de omkringliggende udearealer trækkes langt ind i bygningen for at opnå så gode sanseoplevelser som muligt. Rubow arkitekter har været totalrådgiver på projektet, og Jorton har i storentreprise stået for udførelsen.
For at kunne transportere lyset så langt ind i bygningskroppen som muligt har der været en stor palette af forskellige typer glasvægge og døre, som SKANDI-BO med deres alsidige produktprogram har stået for.
En særlig udfordring var at få fotokunstner Nicolai Howalts grafiske kunstværker, fra hans bog ”Light Break” om Dr. Niels R. Finsen og opdagelsen af lysterapi som helbredende behandling, trykt på brandglasvæggene. Dette krævede et stort samarbejde og megen kommunikation mellem kunstner, arkitekt, SKANDI-BO og Vetrotech, Saint Gobain for at få lagt det helt rigtige digitale tryk på glasset hos specialisterne i Deggendorf i Tyskland.
Herefter blev glassene overført til Namyslow, Polen hvor selve brandglasproduktionen foregår, for derefter at blive fragtet til Sønderborg for at blive monteret i aluminiumsprofilerne fra SKANDI-BO-fabrikken nær Kalundborg. Timingen for hele operationen var yderst vigtig og forløb efter planen, så der i dag er flot fotokunst til glæde for patienterne i gigthospitalet.
Det alsidige produktprogram fra SKANDI-BO, der har været brugt som omdrejningspunkt for de respektive glasløsninger i projektet, indeholder bl.a.:
Det gennemgående tema for glasvæggene har været et ønske om et minimalistisk og stilrent udtryk. For at imødekomme dette ønske, har man anvendt profilsystemerne ID31 og ID50, som samtidig giver et ensartet udtryk for uklassificerede og klassificerede glaspartier.
Yderligere oplysninger: www.skandi-bo.dk, tlf. 59 59 50 54.