Mange steder i Danmark findes der problematiske bundforhold med bløde aflejringer, der ikke kan optage lasten fra byggerier uden omfattende ekstraforanstaltninger.
Med Durapor og kompenseret funderingsprincippet kan man bygge på selv de mest problematiske grunde uden andre og kostbare ekstraforanstaltninger.
Princippet er baseret på at fjerne materiale, der vægtmæssigt svarer til lasten fra den nye konstruktion og erstatte det med noget der er ultra-let.
Durapors vægt og strukturelle egenskaber med lukkede celler gør materialet til det mest velegnede materiale til lastkompensation. Durapor suger ikke vand og kan bære 78 tons pr. m2, selvom det med en egenvægt på 210 kg. pr. m3 er ultra-let.
Egenskaberne reducerer også de nødvendige gravedybder med op til 50% i forhold til konkurrerende materialer, fordi egenvægt fra materiale opfugtning ikke skal medregnes under projekteringen og bortskaffelse af jord m.v. reduceres også med op til 50%.
Durapors friktionsvinkel på 45% gør det muligt at stable materialet skråt uden forskalling, støttevægge eller andre foranstaltninger for at holde materialet på plads, så der spares værdifuld tid ved anlægget.
Værdiskabelsen ved anvendelse af Durapor er ikke reduktion af kun omkostningerne, men også klimabelastningen fra projekterne. Durapor kan genanvendes > 90%, så klimabelastningen, jf. Durapor LCA, er så lidt som 12,54 kg CO2