Annonce – Dato 1 Dec 2020
II Næstved er Entreprenøren Holbøll flere måneder foran planen for funderingsentreprisen på 82 rækkehuse i Gaulumparken. Det skyldes blandt andet de lette Grøn Standard-elementer, som både sparer tid i byggeprocessen.
De første 50 fundamenter i BoligNæstveds Gaulumparken skal først være færdige til april. Men de er afleveret allerede nu og inden midten af december vil de sidste være klar. Processen på byggepladsen kører i et ualmindeligt højt tempo, fordi totalentreprenøren Hoffmann har valgt Grøn Standard-fundamenter fra Sundolitt.
“Traditionelle fundamenter tager længere tid. Det her er en god løsning, fordi vi kan lægge fundamentet til et helt hus i løbet af en formiddag. Så snart jorden er rettet til, er det bare at lægge elementerne ud i hånden, for de vejer ingenting,” fortæller Kevin Petersen, projektleder hos Holbøll.
Andre fundament-blokke vejer så meget, at håndværkerne skal bruge maskiner til at flytte dem på plads. Og det tager tid at sætte gang i og flytte på maskinerne. Med Grøn Standard lægger man først en plant stabilt underlag og samler derefter de lette EPS-blokke direkte ovenpå. Blokkene har en rende, som soklen støbes i. Når alle blokkene i fundamentet er på plads, bliver betonen støbt direkte ovenpå.
Når soklen er støbt, skal ydersiden af EPS-blokkene skæres af, så soklen står frit. Medarbejderne fra Holbøll har så stort fokus på deres arbejdsmiljø, at de selv udviklede en skæremekanisme på specialbeslag med et skaft, så de kan gå oprejst, mens de skærer.
“Nu kan vi skære soklen til et helt hus på ingen tid helt uden at ligge på knæ. Vi skal med denne løsning ikke skære og tilpasse tunge sten i en uheldig arbejdsstilling,” fortæller Kevin Petersen.
Grøn Standard-fundamenter består af 98 % luft indkapslet i 2 % genanvendeligt polystyren. Sundolitt har udviklet elementerne, så de kan bære byggerier op til to plan. Det spild, der opstår ved brug af Grøn Standard indsamles og indgår i produktionen af nye elementer. Med systemet alene reduceres CO2-aftrykket for et almindeligt parcelhus med mellem to og tre ton i forhold til traditionelt byggeri.
100 % genanvendeligt EPS, bestående af 98 % luft indkapslet i to procent genanvendeligt polystyren. EPS indsamles og genanvendes 100 procent i de fleste danske kommuner. Med systemet reduceres CO2-aftrykket for et almindeligt parcelhus med mellem to og tre ton i forhold til traditionelt byggeri.
Læs mere om Grøn Standard på grønstandard.dk
Produkt: Sundolitt Standard EPS & Climate EPS
Produkt: Sundolitt Standard EPS & Climate EPS
Produkt: Sundolitt Fundering
Produkt: Sundolitt Standard EPS & Climate EPS