Sundolitt viser tre veje til CO2 reduktion i byggeriet

Annonce – Dato 20 mar 2023

Kravet om LCA og grænseværdier for CO2 udledning i byggeriet har sat turbo på CO2 reduktioner hos landets materialeproducenter. Hos Sundolitt, viser man på årets messe BYGGERI hele tre veje til CO2 reduktion på isolering.

Grøn Standard – let fundering

Grøn Standard – let fundering, der sparer beton

Grøn Standard anvendes til terrændæk, gulv, væg og tag og byder på flere attraktive fordele.

Nem håndtering på byggepladsen af de lette materialer forbedrer arbejdsmiljøet og optimerer byggeprocessen. Dertil kommer en ikke uvæsentlig besparelse på beton i fundamentet. På et parcelhus på 145 m2 kan en besparelse typisk være på ca. 19m3 beton, hvilket giver en ikke uvæsentlig kontant besparelse i byggeriet.

Grøn Standard bruges til alle former for byggeri- fra almindelige teglstensparcelhuse til træhuse  indtil 2 etager og større boligprojekter med mange boliger.

White to Grey – 20% Materialebesparelse og 13% mindre CO2

Mindre materiale, bedre isoleringsevne og mindre CO2 for pengene. Sådan lyder Sundolitts argumenter i kampagnen ”White to Grey”, der informerer om de markante CO2 besparelser, man kan opnå ved at vælge grå Sundolitt Climate fremfor hvid EPS-isolering.

Ved brug af grå Sundolitt Climate får man en højeffektiv isolering, der sænker materialeforbruget med ca. 20% og reducerer isoleringens CO2 aftryk med ca. 13%. Materialebesparelsen skyldes en langt bedre isoleringsevne, der gør at den ønskede U-værdi kan opnås med mindre isoleringstykkelse. Det giver mere plads i byggeriet, på byggepladsen og kræver mindre transport. Råmaterialet til den grå Sundolitt Climate, de mørkegrå Grafit-holdige perler Sunde Arctic, ekspanderes i produktionen og kommer fra Sundolitt selv, der producerer dem ved hjælp af blandt andet vandkraft. Den forbedrede isoleringsevne skyldes materialets reflekterende evne i grafitten, der reducerer tab af varmestråling.
White to Grey er et initiativ under Sundolitts klimastrategi Sundolitt BalanceTM, der skal gøre Sundolitt klimaneutral og senere klimapositiv.

SUNDOLITT 2ND LIFE

Sundolitt 2nd Life – udtjente termokasser bliver til ny isolering

Sværmer du til cirkularitet og genanvendelse, så se nærmere på Sundolitt 2nd Life, en isolering, der er fabrikeret med genanvendt EPS fra eksempelvis termokasser, returneret fra fødevareindustrien. For hvert kilo EPS der genanvendes, reducerer Sundolitt miljøpåvirkningen med 5,0 kg CO2. Dertil kommer en klækkelig vandbesparelse på 30 liter vand pr. kilo genanvendt EPS.

I totalentrepriser er det totalentreprenørens ansvar at sikre, at de nye byggekrav overholdes, mens det i hoved-, stor- eller fagentrepriser påhviler bygherren at koordinere, indsamle og indlevere dokumentation.

”Vi vil på messen gerne give såvel entreprenører som bygherrer en dybere viden om, hvordan et bevidst valg af isolering i byggeriet kan reducere CO2 aftrykket markant. Derudover er det vigtigt at få oplyst næste generation i byggeriet om at valg af isolering har en væsentlig indvirkning på byggeriets CO2 aftryk'', siger Henrik Vasylyeva, direktør i Sundolitt Danmark.

For yderligere information om de tre veje til CO2 reduktion, kontakt Sundolitts kundeservice på tlf. 7011 1020.

Sundolitt udstiller på Bygger'23 på stand D-5405

 

Referenceprojekter fra Sundolitt A/S

Sundolitt Climate House

Sundolitt Climate House

Nybygning | Frederikssund | 1,5 Mio.Kr

Nybygning af energi optimering/renove i Frederikssund med 1 lejligheder . Sel...

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Aflastning af støttevæg ved vejbro

Nykøbing Falster

Projektet er udført i samarbejde med entreprenør Arkil A/S

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Aalborg | 14,9 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Aalborg . Selve byggeriet er påbegy...

Røde Kors - Nyt frivillighus

Røde Kors - Nyt frivillighus

Nybygning | København | 27,6 Mio.kr

Nybygning af forsamlings-/medborgerh. svarende til 1 bygninger i København på...