Annonce – Dato 6 okt 2022
Du kender det fra naturprogrammer, hvor planter skyder op af jorden i et opskruet og hastigt tempo. Det er dragende og skaber en fantastisk wow-effekt. Som bygherre og hovedentreprenør har du muligheden for at gøre det samme med dit byggeprojekt. Ved at kombinere timelapse med droneoptagelser og interviews skabes en kundecase, som er genial til brug i kommunikation på sociale medier eller website.
Ønsket om at fortælle gode historier fra danske byggepladser var omdrejningspunktet for SIGNA, da selskabet tilbage i februar 2018 startede det første timelapse projekt omkring opførelsen af IBA Erhvervsakademi i Kolding. I en film kunne man i juni 2019 se forvandlingen af byggeområde til færdig campus. Og siden er det gået stærkt for SIGNA, som fra kontorer i Aarhus og København i dag styrer mere end 50 professionelle timelapsekameraer placeret på byggepladser i Danmark.
SIGNA fortæller gode historier gennem løbende kommunikation og fremstilling af film for kunder som H+H, Lindab, Blücher, Casa, samt kommuner, forsyningsbranchen og regionerne. Se forskellige løsninger til byggeri eller løsninger indenfor industri og bygningselementer, som SIGNA har gennemført.
Kunderne til timelapse projekter er oftest entreprenører eller bygherrer, som vil gøre lidt ekstra ud af et prestigebyggeri, f.eks. Kaktus tårnene, som Høpfner opfører på Kalvebod Brygge i Københavns sammen med bl.a. Moe og LM Byg.
Med SIGNAs professionelle timelapse kameraer er det muligt at vise et byggeprojekt, der f.eks. strækker sig over halvandet år på blot halvandet minut.
Timelapse er en teknologi, som er velegnet til større byggeprojekter, hvor kameraerne placeres med vægbeslag eller på mast, hvis der ikke er højere bygninger i nærheden. Kameraerne drives af solceller, så der er ingen behov for tilslutning af strøm, medmindre optagelserne foregår indendørs. Hver 3. måned eller efter aftale får kunden tilsendt en bearbejdet film, som kan anvendes på sociale medier til at skabe opmærksomhed på projektet.
Projekterne har en varighed fra få dage og op til flere år. I omfang varierer de fra opsætningen af et enkelt kamera til mere komplekse løsninger. I et stort byggeområde for Business Rebild var der hele 5 forskellige kameraer. Resultatet blev, at der i løbet af 18 måneder blev solgt 243.000 m² erhvervsjord. Se en film her
Ca. hvert 5. minut tages et billede af timelapse kameraet, som uploader det til en database, hvor kunden får adgang. Herved er det muligt at se udviklingen (før/efter) samt følge med i projektet selvom man ikke er til stede på pladsen.
Se flere eksempler på afsluttede timelapse projekter her
For at vise montagen af altanmodulerne på Kaktus tårnene valgte Layher at lave specielle droneoptagelser til forklaring af den komplicerede opgave. Til det siger business unit manager Stephan Kohlwes;
”Vi ser stigende interesse for, at bygherre eller hovedentreprenør ønsker at fortælle gode historier gennem brug af droneoptagelser undervejs i byggeprocessen” og tilføjer: ”herudover opfordres kunderne til også at lave interviews med relevante stakeholders. Det kommer der en vældigt stærk kundecase ud af!”
Layher: filmen om montage af altanmodulerne kan ses her!
SIGNA ønsker at forme markedet gennem udvikling af nye koncepter baseret på den erfaring, vi har fået gennem 4 år og +100 projekter. Direktør Jan Tanderup Petersen udtaler:
”Timelapse er et spændende koncept med mange muligheder, hvor vi i større omfang ønsker at integrere og indbyde underleverandører, så der kommer fokus på hele byggeriet.”
SIGNA inviterer kunderne til at komme med skæve og anderledes udfordringer. Se mere om timelapse og vores priser på timelapse.signafilm.dk
Yderligere information: Kontakt business unit manager Stephan Kohlwes på stephan@signafilm.dk eller tlf. 2973 4899.