Annonce – Dato 9 jan 2024
Søndermarkskolen på Frederiksberg havde brug for midlertidige lokaler til genhusning – og her kom Expandia Moduler A/S på banen!
Kunstgræsbanen på Søndermarkskolen bliver brugt til mere end bare boldspil i øjeblikket. For i sommerferien, hvor der normalt er stille i landets skolegårde, blev græstæppet indtaget af byggefolk, gravemaskiner og kraner. Og der gik ikke mange uger, så stod 864 m2 Expandia-moduler klar til indflytning.
Søndermarkskolen er i fuld gang med at blive renoveret og moderniseret. Og modulerne fra Expandia er en del af en større genhusningsplan, hvor eleverne også bliver genhuset på selve skolen, i klubben og en anden lokation i byen.
De i alt 30 skolemoduler er opstillet i to etager og bliver i dag brugt som klasseværelser og faglokaler til madkundskab, fysik og kemi.
LÆS OGSÅ: HISTORISK SKOLE GENHUSES I NÆSTEN 1.500 M2 MODULER
Brede gange, garderober, rummelige klasselokaler, lærerværelse og mange toiletter på begge etager. Modulbyggeriet på Hoffmeyersvej rummer alt, hvad der skal til for at skabe de optimale rammer for både elever og lærere.
– Modulerne skulle selvfølgelig se ordentlige ud, men det allervigtigste var, at lokalerne lever op til skoledagens krav, forklarer Torben Færch, adm. direktør i Expandia Moduler A/S.
– Er der for eksempel plads nok? Kan eleverne komme af med deres overtøj? Er der nok toiletter? Det var sådan nogle ting, Frederiksberg Kommune kiggede på, fortsætter han.
LÆS OGSÅ: BYENS STEINERSKOLE SLAP KREATIVITETEN LØS
Expandia skaber hvert år rammer til undervisning og leg for tusindvis af elever og lærere i hele Norden. En af de store fordele ved midlertidige modulløsninger er, at de er hurtige at få på plads og tage i brug.
– Hele humlen var, at modulerne skulle op, mens børnene holdt sommerferie. Så vi havde en hård bagkant, og sideløbende med vores arbejde skulle der også styr på tekniske installationer som brandalarmering, tyverianlæg og fibernet, siger Torben Færch og fortsætter:
– Så det hele skulle simpelthen klappe, og vi havde en god dialog og et godt samarbejde med både skolen og kommunen i forhold til at få enderne til at mødes.
Renoveringen og moderniseringen af Søndermarkskolen forventes færdig i januar 2025, hvor alle elever vil rykke tilbage i skolens permanente bygninger.