Annonce – Dato 22 okt 2020
Udover minimerede kalkgener oplever mange af LAGUR’s kunder, at de får færre vandtryksproblemer, når det kemifri vandbehandlingsanlæg er installeret.
Det skyldes, at LAGUR ændrer kalkens struktur fra krystaller til granulater, så kalken i LAGUR-behandlet vand ikke sætter sig på rørets inderside på samme måde som kalk i ubehandlet vand. I stedet virker gennemstrømningen af LAGUR-behandlet vand som fint sandpapir mod eksisterende kalkaflejringer.
Ujævnheder på rørets inderside skaber turbulenser i vandet, sænker vandtrykket i hanen og øger trykket på røret på steder med kalkaflejringer, fordi pladsen til vandet er blevet reduceret.
Når LAGUR bliver installeret i større ejendomme, der har haft problemer med vandtrykket, sker der typisk en forbedring af vandtrykket som i løbet af et halvt til et helt år bliver mærkbar, efterhånden som LAGUR-vandet får slebet rørenes kalkaflejringer.
LAGUR fjerner ikke kalken fuldstændig, men gør over tid kalkoverfladen jævn. Det observeres jævnligt ved tjek af gamle vandrør med en finger. Før LAGUR vil indersiden af et udskåret vandrør typisk føles meget ru – efter LAGUR bliver rørets inderside mere og mere glat.
Nogle af LAGUR’s kunder har været bekymrede for, om LAGUR øger risikoen for rørsprængning, fordi kalk har en tætnende effekt på røret. Men rør bliver ikke mere utætte, når et LAGUR-anlæg kobles på. Effekten er derimod den modsatte, fordi LAGUR i reglen primært fjerner ujævnhederne og dermed sikrer roligere gennemstrømning og bedre vandtryk.