Annonce – Dato 27 Aug 2024
Modulbyggeri indrettes til leg og læring på tværs af aldre.
Svinninge Indskolings- og Børnehus står overfor en totalrenovering af ældre faciliteter og opførelse af nye velindrettede kvadratmeter. Løsningen skaber spændende arkitektoniske muligheder og gode forudsætninger for minimalt ressourceforbrug. Dette realiseres bl.a. ved at udbygge de eksisterende faciliteter med modulbyggeri, som er særdeles tilpasningsvenligt, har mange arkitektoniske potentialer og kan flyttes og genbruges i nye sammenhænge, når byggeriet ikke længere skal fungere som hidtil.
Ved nøgleoverdragelse forventes projektet DGNB-certificeret med Guld, hvilket betyder, at byggeriet opfylder krav til bl.a. design, proces, økonomi, miljø samt sociale aspekter.
Ifølge ’Byggeriets Handletank for Bæredygtigt Byggeri’, som er et samarbejde på tværs af værdikæden i byggebranchen, står energiforbrug ifm. drift af bygninger for størstedelen af det territoriale CO2-aftryk med 4,7 mio. tons CO2 ud af i alt 10,2 mio. tons CO2 - det tal vil vi hos JYTAS bidrage med at nedbringe.
Blandt andet derfor tænkes design og materialevalg tidligt ind i design og processer, så det underbygger lave driftsomkostninger så tidligt som muligt og allerede i designprocessen. På den måde opretholdes et solidt fundament for både projektering, drift og vedligehold.
Materialer vælges med omhu og bygningsdele fra det nedrevne byggeri genbruges i videst muligt omfang i det nye byggeri – bl.a. genanvendes mursten til forskalling på facaderne i det nyopførte byggeri, hvilket er med til at sikre, at det kan bibeholde høje standarder inden for ansvarlighed.
Én af de steder, hvor JYTAS skiller sig ud, er ved at leverer high-end modulbyggerier, hvor kvalitet og arkitektur er i højsædet. Derfor har JYTAS indgået samarbejde med skala architecture på projektet.
Skala architecture har i tæt dialog med JYTAS designet rammerne, som giver optimale muligheder for en skiftende hverdag - en løsning, som skal opfordre til nysgerrighed, kreativitet og innovation hos både børn og voksne.
Faciliteterne er designet fleksibelt, til leg og læring for børn i flere aldre og i store og mindre grupper, hvilket giver personalet stor fleksibilitet og børnene plads til fordybelse og fællesaktiviteter. Dagtilbudsområderne i projektet har direkte forbindelse til hjertet af bygningen med et større fællesareal med produktionskøkken og spiseområde. Derfra forgrenes motorikrum, værksteds- og billedkunstrum og børnehusbibliotek, som udvider personalets aktivitetsmuligheder.
Bygningen udformes desuden, så faciliteterne er tilgængelige for fritidsbrugere.
Står I og mangler plads til skole, - vuggestue - eller børnehavebørn? Så er vores modulløsninger særdeles fleksible både i design og indretning, hvor brugeren tænkes ind i alle aspekter af byggeriet og hvor der garanteres gode indeklimaforhold i alle kvadratmeter.
Nysgerrig på at vide mere om projektet? Læs med her.
Visualiseringer: skala architecture