Annonce – Dato 2 nov 2017
ISOPORE reducerede familiens varmespild med 60%
Nu lukkes fugten ud af murene og varmen holdes inde med ISOPORE facadeisolering
En familie i Næstved oplevede store isoleringsproblemer i deres ældre villa. Dele af villaen kunne knap opvarmes til 18 °C om vinteren, og samtidig satte husets dårlige indeklima præg på både sundhed og velvære.
Familien ønskede at ændre forholdene i boligen, og det fornuftige logiske valg var en gennemgående energirenovering af husets ydermur. Efter grundig research valgte familien at benytte ISOPORE facadeisoleringsløsningen, der er en enkel og effektiv facadeisolering med naturlig hydraulisk kalkmørtel og isoleringsplader i porebeton.
Med ISOPORE facadeisolering har familien reduceret varmespildet gennem ydermuren med cirka 60 %, viser beregninger fra det lokale forsyningsselskab. Nu er der ikke længere jordslåede indervægge, gulvvarmen kan varme huset op, og indeklimaet er blevet behageligt og sundt.
- Forbedringen er imponerende, og facadeisolering med ISOPORE er en god og effektiv løsning til ældre villaer, når der skal energirenoveres og indeklimaet skal forbedres, siger Jess Pedersen, energirådgiver hos NK Forsyning A/S i Næstved.
Den eksisterende isoleringsløsning holdt på fugten
Villaen er fra år 1900, og er opført i kalksandsten, som var pudset og malet med en cementbaseret maling. I 1998 blev hulmuren isoleret med leca-nødder, hvor der var iblandet cement, så isoleringen forblev stabil. Det var dengang en meget udbredt metode til hulmursisolering. En metode, som man siden er gået fra, fordi isoleringen er for dårlig, og fordi cementen gør, at der nemt ophobes fugt i muren.
- Ydervæggene var meget kolde, og på indersiden havde vi store problemer med, at væggene adskillige steder var jordslåede. Om vinteren kunne et par af rummene, grundet den mangelfulde isolering, desuden kun opvarmes til 18° C, fortæller husets ejer Claus Kongstad.
Diffusionsåben isolering
For at skabe et godt indeklima og en effektiv isolering, var det vigtigt, at fugten kunne komme ud af huset, og ikke blev ophobet i muren. Derfor valgte familien ISOPORE systemet, hvor 100 mm Multipor isoleringsplader blev monteret på facaden med St. Astier Isochaux isoleringsmørtel og efterfølgende blev pudset op med det samme materiale. Som en sidste finish blev de monterede isoleringsplader malet med en flot hvid diffusionsåben kalkmaling fra St. Astier for at give huset det ønskede visuelle udtryk.
Al mørtel og maling er baseret på naturlige kalkprodukter fra Nordisk NHL, mens Multipor-pladen er i diffusionsåbent mineralsk porebeton. Systemet er således 100 % mineralsk, miljøvenligt og indeholder ingen farlige tilsætningsstoffer. Resultatet er forbløffende, fortæller Claus Kongstad
- Det er et helt anderledes og dejligt varmt hus. Nu slår gulvvarmen fra, og om vinteren skal brændeovnen ikke længere konstant være i brug. Vi kan nu opholde os i alle rum, også dem der før efterisoleringen var umulige at varme op. Kolde og jordslåede vægge er en saga blot, og min datter, der har astma, har fået det meget bedre.
Mikkel Storgaard fra Nordisk NHL, som har rådgivet omkring løsningen, siger: - Isochaux isoleringsmørtlen er baseret på naturlig hydraulisk kalk. Kombinationen med porebetonpladerne giver, uden sammenligning, den største diffusionsåbenhed. Det betyder, at ISOPORE-systemet tillader bygningen at ånde, og samtidig komme af med den skadelige fugt.
Mikkel Storgaard fremhæver, at netop fordi ISOPORE isoleringssystemet eliminerer problemer med ophobet fugt i murværket, bevarer systemet en konstant høj isoleringsevne. Isoleringssystemet har en diffusionskoefficient på hele 0,02 og en lambda-værdi på 0,042 W/mK. Isoleringen hindrer råd og svamp, og er med til at skabe et sundt indeklima. Desuden har løsningen en høj trykstyrke, som holder til, at børnene spiller fodbold op af muren, uden at der sker skader på facaden.
Håndværkervenlig
Grundet isoleringssystemets store brugervenlighed, kan håndværkerne forbedre effektiviteten og produktiviteten med op til 50 %, når der isoleres med ISOPORE, sammenlignet med andre isoleringssystemer. Multipor-pladerne monteres nemt og hurtigt med Isochaux-mørtlen uden brug af dybler, og pudses efterfølgende ligeledes med Isochaux-mørtlen. Afhængig af den ønskede finish, males overfladen med St. Astier kalkmaling eller silikatmaling.
Du kan læse mere om ISOPORE isoleringssystemet på vores hjemmeside www.byggros.com.
En kalciumsilikatplade, der både isolerer og fugtregulerer boligen
Fugtsikker udvendig kælderisolering og isolering af terrændæk
Den sikre professionelle løsning til fugtsikring af kældre og gulve
Det naturlige valg der effektivt forbedrer dit indeklima
Saneringspuds til indvendig puds på gennemfugtige eller saltbelastede vægge
Nybygning | Aarhus | 355 Mio.Kr.
Nybygning af museum i Aarhus på 3 etager. Selve byggeriet er påbegyndt janu...
Produkt: Grønne tage og taghaver
Hillerød
Novo Nordisk købte jorden og Favrholm i 1993 og genskabte i 1996 søen på ba...
Produkt: Grønne tage og taghaver