Annonce – Dato 27 okt 2023
Building Green har endnu engang skruet op for ambitionerne og drømmer stort med temaet ’Det regenerative byggeri’
Vi står på en brændende platform, de globale CO2-udledninger er stukket af og vi er midt i en biodiversitetskrise. Vi har oplevet ekstreme vejrhændelser over hele verden. Byggeriet er en af de helt store klimasyndere med massive udledninger og et stort materialeforbrug. Derfor er tiden inde til handling og at byggeriet skruer op for ambitionerne på planetens vegne, lyder det fra Building Green.
Sammen med resten af branchen vil de rette fokus mod tiltag i byggeriet, der giver tilbage til planeten ved at genoprette og bidrage positivt til de omkringliggende økosystemer.
Når Building Green i næste uge slår dørene op, er Forum fyldt med fem scener, specialudstillinger og leverandører.
De fem scener bliver fyldt med inspirerende talere fra ind- og udland. De får blandt andet besøg af den britiske arkitekt Michael Pawlyn, der er kendt for sit arbejde med regenerativt design og biomimik. Derudover lægger den walisiske, prisvindende arkitekt Amanda Levete fra AL_A også vejen forbi, og Lara Kaufman fra den anerkendte amerikanske tegnestue Studio Gang tager også turen til København for at inspirere den danske byggebranche. Fra Danmark får Building Green besøg af fremtidsforsker Anne Skare, overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen, arkitekterne Jan Gehl, Anders Lendager, Sinus Lynge, Signe Kongebro, Flemming Rafn og mange flere eksperter fra branchen.
En af de helt store talere på programmet i år er den britiske arkitekt Michael Pawlyn, der har tegnestuen Exploration Architecture i London, som er specialiseret i regenerativt design og biomimik. Biomimik handler om at studere naturens strukturer og processer for at finde nye designs og måder at gøre tingene på.
- Der er en gryende erkendelse af, at bæredygtigt byggeri ikke kan løse de problemer, vi står overfor. Bæredygtigt byggeri kan kun gøre mindre skade, ikke gøre det rigtigt godt. Vi skal bygge regenerativt, så vi påvirker omgivelserne positivt. Det handler om at se på planetens system som helhed og forstå, hvordan systemerne fungerer i stedet for kun at fokusere på menneskenes behov, som vi har gjort indtil nu, lyder det fra arkitekt Michael Pawlyn.
Fremtidsforsker Anne Skare, der er en af verdens førende fremtidsforskere, indtager også Main Stage i Forum, og hun vil tage byggebranchen med på en tur ud i fremtiden. Hun vil tale om fremtiden for bæredygtighed i byggeriet og regenerativt byggeri. Ifølge Anne Skare ændrer spillets regler i byggeriet sig dramatisk i disse år. Nu skal vi ikke “mere” men “bedre”:
- Det er ikke nok kun at mestre projektledelse, drift og faglighed, for der kommer hele tiden nye problemer, forandringer og behov til. Der har aldrig været kortere afstand mellem at nogen kan forestille sig noget og at det rent faktisk kan lade sig gøre. Regenerativt byggeri lød som en utopisk hippiedrøm for bare få år siden – nu kan selv de mest konservative godt se fidusen i det. Fremtiden er ankommet! Alt kan lade sig gøre! Men… Omvendt har der heller aldrig være mere stress og jag og mangel på tid til at fordybe sig og blive klar til det bedste af det næste. Men fortvivl ikke – for det er meget nemmere end du tror, lyder det fra Anne Skare.
De besøgende kan også gå på opdagelse i en stor udstilling, hvor mere end 170 udstillere kommer til at stå klar til at inspirere den danske byggebranche med deres produkter og innovative løsninger. Der vil blandt andet være akustikløsninger, træmoduler, brandløsninger, biobaserede materialer, isolering, energiløsninger, gulve, genbrugsmaterialer, ventilationssystemer og meget andet.
Der er lagt op til et par gode og lærerige dage i Forum, og en af hovedtalerne Flemming Rafn, der er partner i tredje Natur, ser frem til at deltage:
- Building Green København er uden sammenligning årets brancheevent og her er altid et væld af relevante talks, debatter og man får et suverænt overblik over de nye aktører og producenter, der vil noget med byggeriets omstilling.
Building Green København finder sted 1. og 2. november i Forum, København – begge dage fra 9 – 17.00.
Læs mere og se hele programmet