Annonce – Dato 27 okt 2020
I løbet af de seneste år har bæredygtighed været et af de helt store fokusområder i byggebranchen. Bygninger står for næsten 40 % af Danmarks energiforbrug, og det er væsentligt, at der bliver skabt en fælles kurs mod en bæredygtig fremtid. Derfor bakker Cembrit op om Building Green igen i år, hvor Building Green grundet Corona skal afholdes på en helt ny måde – nemlig som et digitalt event.
Hos Cembrit har man et fortsat fokus på bæredygtighed. Og når man vælger et Cembrit-produkt, bidrager det på mange områder til den samlede bæredygtighedsprofil i byggeriet. Cembrits produkter er frem-stillet af naturmaterialer, frembragt under miljørigtige forhold med fokus på minimering af ressourcer i både produktion og anvendelse. Cembrit leverer i dag produkter til både DGNB-certificerede og svanemærkede byggerier. Men der vil altid være områder, hvor der kan optimeres, og det er Cembrits erklærede mål kontinuerligt at arbejde på at fremme bæredygtighed i alt, hvad de beskæftiger os med.
I opførelsen af børnehaven har det været afgørende at få bæredygtighed, leg og læring til at gå op i en højere enhed. Facaden består af en dobbeltkonstruktion med grønne Cembrit Cover facadeplader med en listebeklædning af træ udenpå. Herudover valgte man at beskytte bygningen med Cembrit Windstopper Basic, som udover at beskytte konstruktionen, også lever op til kravene til en DGNB-certificering af bygningen.
Målet her var en unik facadeløsning, hvor driftsomkostningerne skal holdes nede uden at gå på kompromis med kvaliteten. I den forbindelse faldt valget på vindspærreløsningen Cembrit Windstopper Extreme, som er den stærkeste vindspærreplade på markedet, og som lever op til den overordnede bæredygtighedsstrategi for landsbyen.
I Cembrit vil de gerne være på forkant med udviklingen med dokumentation for at følge tidens krav til bæredygtigt byggeri. Derfor har de blandt andet udarbejdet miljøvaredeklarationer, der kan downloades på deres hjemmeside og på ByggeBasen.dk. Alle Cembrit fibercementprodukter har produktspecifikke EPD’er (miljøvaredeklarationer), der omfatter produktcyklus fra produktion til levering. EPD’erne vil blive udvidet til at dække hele produktets livscyklus (fra vugge til grav), når de skal fornyes. Alle Cembritfabrikker er ISO 14001 certificeret.
Når det er muligt, genanvendes produktionens affald direkte i produktionsprocessen igen. I Cembrits tagprodukter bruges mikro-silika - mikroskopiske partikler - som bindemiddel og forstærkning. Micro-silika er et affaldsprodukt fra legeret metalproduktion, og det er en værdifuld ingrediens i nye byggematerialer, hvis genanvendelse er miljøvenlig.
Yderligere information: www.cembrit.dk, tlf. 99 37 22 22.