Annonce – Dato 7 Apr 2022
I Europa er byggeriet ansvarlig for ca. 40 % af det totale energiforbrug, 40 % af materialeforbruget og 20-35 % af de betydelige påvirkninger på miljøet. Derudover skal der tillægges en væsentlig mængde affald fra byggepladserne.
I Cembrit er de bevidste om deres ansvar overfor miljøet og arbejder derfor løbende på at blive mere bæredygtige – både i forbindelse med produkter, produktion og ressourceforbruget. Derfor er de stolte af at levere til flere og flere DGNB-certificerede byggerier.
Udvidelsen af Skolen på Duevej blev en ny milepæl for dansk skolebyggeri. Skolen er nemlig det første byggeri af sin slags, der opnår DGNB Diamant-certificering.
”I fællesskab med Frederiksberg Kommune har vi haft en ambition om at skabe et skolebyggeri, hvor vi fik maksimal effekt ud af at kombinere en bæredygtig dagsorden med nye, inspirerende og sunde læringsmiljøer. Derfor foreslog vi en udvidelse med sin egen karakter og dagsorden, baseret på bæredygtige materialer, fleksible lokaler, få udgifter til vedligehold og inspirerende arkitektur i harmoni med sine omgivelser”, fortæller arkitekt og partner hos AART architects Mads Nygaard.
Arkitekt: AART Architects & Nordic Office of Architecture
Hovedentreprenør: Elindco
Byggeår: 2017
Produkt: Cembrit Natur HD og Cembrit Windstopper
I Svendborg Kommune har en ny bydel sat nye standarder for dansk boligbyggeri. Området, der kaldes ”Tankefuld”, består af blandt andet 44 moderne boliger, der er opført med massivt fokus på at skabe rammerne for det gode liv. Derfor er grønne løsninger tænkt ind fra inderst til yderst i boligprojektet, der forventes at blive tildelt DGNB Guld. Klyngehusene består blandt andet af grønne tage og en facade beklædt delvist med træ og fibercementpladen Cembrit Patina Original i et naturligt udtryk.
”I forbindelse med projektet har der været stillet store krav til alt fra energiforsyninger og regnvandssikring til hvidevarer. Det har nemlig være afgørende for bygherre, at kravene til DGNB-certificering blev efterlevet fra projektets begyndelse. Og det betød faktisk også, at ambitionen for DGNB-certificeringen blev øget fra Sølv til Guld undervejs i projektet”, fortæller projektleder og partner hos C&W Arkitekter, Kim Fink.
Arkitekt: C&W Arkitekter
Entreprenør: G.K. Kaysen I/S
Byggeår: 2020
Produkt: Cembrit Patina Original P 333
I disse år gennemgår Fyrreparken i Odense-bydelen Vollsmose en gennemgribende renovering fra ghettoområde til et attraktivt boligområde med 478 bæredygtige boliger. Der er tale om Danmarks hidtil største DGNB-certificerede renovering, som blandt andet omfatter en storstilet energirenovering samt helt nye, moderne facader. Den gennemgribende renovering er forhåndsgodkendt til en DGNB Sølv-certificering.
”Tidligere var alle opgangene stort set ens. Nu bliver det mere individuelt, så det minder om byhuse og får teglstensfacader i to forskellige farver – en lys og en mørk – og husene adskilles med Cembrit facadeplader, som også er valgt til lejlighedernes indvendige altaner”, forklarer Andreas Kops, bygningskonstruktør hos totalrådgiver og arkitekt på projektet Erik Arkitekter A/S
Jimmi Steiner, der er projektchef hos Hansson & Knudsen A/S og hovedentreprenør på projektet forklarer, at Cembrits produkter blev valgt til den gennemgribende renovering på baggrund af deres anerkendte kvalitet, og at der er miljøvaredeklarationer på produkterne, hvilket er vigtigt for at opnå den ønskede certificering.
Arkitekt: ERIK Arkitekter
Hovedentreprenør: Hansson & Knudsen A/S
Byggeår: 2021-2023
Produkt: Cembrit Patina Original P 070 og Cembrit Windstopper
Cembrit har produktspecifikke EPD’er på alle deres fibercementprodukter, der omfatter produktcyklus fra produktion til levering.
Læs mere om Cembrits arbejde med bæredygtighed her.
Find flere spændende bæredygtige byggerier i den nye referencebog.
Kontakt Cembrits konsulenter for mere information.
Yderligere information: www.cembrit.dk/, tlf. 99 37 22 22.