Annonce – Dato 4 Apr 2019
Ved energirenovering er den eksisterende dampspærre ofte ødelagt og skal i mange tilfælde udskiftes eller repareres, før der kan efterisoleres med mineraluld. Papiruld kræver ingen dampspærre og er en effektiv, tidsbesparende og billigere løsning.
Udskiftning og reparation af dampspærre er ofte en fordyrende proces i byggeriet. Hvis man anvender papirisolering kan dampspærren i mange tilfælde undværes, fordi det er et fugttransporterende materiale, som kan optage og afgive fugt uden at det går ud over isoleringsevnen. Papiruld transporterer fugten videre fra indeklimaet og ud, hvor det fordamper eller ventileres bort.
Det er en stor fordel i byggerier, hvor man ikke kender dampspærrens tilstand og ønsker at få efterisoleret, fx i forbindelse med energirenovering eller tagrenovering. Med Papiruld kan dampspærren i mange tilfælde undværes. Det gør Papiruld til et oplagt valg.
Bygningsreglementet (BR18) er i dag funktionsbaseret. Dvs. der stilles overordnede krav til det enkelte byggeri. Ifølge ”Fugt og vådrum § 334 - § 339” i BR18 skal de beskrevne funktionskrav være med til at sikre, at der ikke opstår fugttekniske problemer i bygninger. Kravene kan opfyldes på forskellige måder så længe, det er en veldokumenteret løsning.
For at sikre bygningen mod skadelig akkumulering af fugt som følge af fugttransport fra inde-luften, skal den varme side af konstruktionen være lufttæt (med fokus på samlinger) samt mere diffusionstæt end den kolde side af konstruktionen.
Ved brug af Papiruld er det tilstrækkeligt, at det er 5 gange tættere indvendigt end udvendigt, jf. rapport ”Bygningsdele med celluloseuld og høruld, eksempler” fra 2000, samt Byg Erfa ”Alternative isoleringsmaterialer- granuleret papir, hørfibre og vulkansk aske”.
En lang række dokumentationsprojekter samt praksis erfaring siden 1989 konkluderer, at der ikke opstår fugtproblemer, hvis der undlades dampspærre i loft og dampspærre i væg ved brug af Papiruld.
Kunderne efterspørger i stigende grad grønnere byggematerialer. CO₂-fodaftrykket for Papiruld under fremstillingsprocessen er op til 8 gange lavere end ved fremstilling af traditionel isolering. Det skyldes bl.a., at Papiruld er produceret af overskudspapir og returaviser. Det gør Papiruld til et bæredygtigt isoleringsmateriale, og det kan indgå i både BREEAM- og DGNB-certificerede bygninger og i en cirkulær økonomi, da man ved renovering eller nedrivning kan genbruge eller genanvende Papiruld.
Yderligere information: www.papiruld.dk, tlf. 4814 1188.
Værløse
Jorton omdanner den bevaringsværdige officersskole på den tidligere Flyvestat...
Produkt: Tagisolering
Lasse Larsen Huse har eksisteret siden 1975 og opfører 1-families huse i hø...
Produkt: Tagisolering
Udv.renovering | Næstved | 161 Mio.kr
Udv.renovering af fælleshus-/sal i Næstved med 373 lejligheder på 2 etager . ...
Produkt: Tagisolering
Udv.renovering | Vordingborg | 200.000.Kr
Udv.renovering af skole 0-10, klasse i Vordingborg . Selve byggeriet er påb...
Produkt: Tagisolering