Annonce – Dato 25 maj 2023
Ovenlyset gør forskellen – optimal udnyttelse af dagslyset.
På toppen af Køge Togehal udnyttes termopladernes effekt til fulde. Specielt hvad angår isolering og udnyttelse af det naturlige dagslys. De gamle trapezplader, som engang tillod dagslyset at strømme ind, trængte gevaldigt til en udskiftning efter at have tjent deres levetid. Løsningen blev et langt rytterlys, som i dag forsyner hallen med en naturlig lysgennemstrømning og et forbedret indeklima. En løsning, som både gavner inventaret og medarbejderne, der har deres dagligdag i hallen.
Nu er det slut med at fyre for gråspurvene. Udskiftningen af de gamle et-lags trapezplader til nye isolerende termoplader har nemlig forbedret indeklimaet markant i Køge Togehal. Det er takket være termopladernes isolerende effekt, som forhindrer en uønsket udstrømning af varme. Det har haft positiv effekt på luftfugtigheden, som er forbedret betydeligt, samtidig med at risikoen for kondensdryp er minimeret.
I en stor bygning som Køge togehal giver rytterlyset de absolut bedste lysforhold. Det skyldes at ovenlyset tillader dobbelt så meget lys at trænge igennem, sammenlignet med almindelige facadevinduer. Foruden at skabe en følelse af rummelighed og åbenhed i hallen, minimerer rytterlyset behovet for elektronisk belysning. Termopladerne kan i den forbindelse siges at have en lysbesparende effekt, som kan bidrage til en økonomisk besparelse på energiforbruget.
Termopladerne er fremstillet af polycarbonat (PC), som er verdens stærkeste materiale. Det gør pladerne yderst modstandsdygtige over for forskellige vejrpåvirkninger og svære at slå i stykker. De specifikke plader, der er brugt til denne konstruktion, er AKRALUX Greca 5, som er en ekstra stærk plade givet pladens fem profilkroge. Udover at have en god slidstyrke er pladerne også UV-beskyttet, hvilket gør dem modstandsdygtige over for solens nedbrydende ultraviolette lys. Det modvirker misfarvning fra solen og sikrer en god lysgennemgang mange år frem. Materialet er desuden 100 % genanvendeligt, hvilket betyder, at når pladerne når slutningen af deres levetid, kan plastens nyttige ressourcer blive genanvendt til nye produkter.
En anden nævneværdig fordel ved termopladerne er, at de har lav vægt. Dermed sikres en nem montering, og der spares tid og kræfter i processen, idet man ikke skal bakse med tunge plader. Termoplader er desuden tilgængelige i forskellige størrelser, hvilket gør, at de nemt kan tilpasses specifikke mål eller bestilles i forskellige standardstørrelser.
Til byggeprojektet på Køge Togehal blev der tilbudt en komplet løsning for at sikre en optimeret proces og effektivitet. Her var pladerne på forhånd bukket og målt op, så de passede til de angivne mål. Fordi man benyttede sig af den eksisterende konstruktion, stod renoveringen færdig på ingen tid. Det har resulteret i en stor besparelse af tid, idet man har bevaret en velfungerende konstruktion, som skal bære det nye rytterlys de næste mange år i fremtiden.
Yderligere information: www.rias.dk, tlf. 46 77 00 00.