Skru ned for CO₂-udledningen i dit byggeri med Papiruld

Annonce – Dato 26 mar 2020

Ved fremstilling af Papiruld er CO₂-fodaftrykket op til otte gange lavere end for traditionel isolering. Der er stigende fokus på bæredygtig isolering, bæredygtige byggematerialer samt cirkulær økonomi. Bygherrer stiller stadig større krav til bæredygtighed – også når det gælder et grønnere byggeri. Byggebranchen kan imødekomme disse krav ved at vælge grønne byggematerialer. Her vil Papiruld som isoleringsmateriale være et oplagt valg, når der skal bygges bæredygtigt.

når der skal bygges bæredygtigt

Papiruld har lavt C0₂-fodaftryk i produktionsfasen

Papiruld fremstilles af returaviser og overskudspapir, hvilket medfører et lavt energiforbrug samt lav CO₂-udledning under fremstillingsprocessen. I Papirulds miljøvaredeklaration, som er udarbejdet af tredjepart (EPD Danmark), fremgår det, at CO₂-fodaftrykket for Papiruld under fremstillingsprocessen er op til 8 gange lavere end ved fremstilling af traditionel isolering. Det betyder, at det samlede CO₂-fodaftryk på byggeriet mindskes. Man kan dermed opnå en højere DGNB eller BREEAM-certificering. Eller man kan vælge mindre pointgivende materialer et andet sted i byggeriet og stadig opnå samme DGNB-certificering. Papiruld indgår således i en cirkulær økonomi, fordi man genanvender returaviser og overskudspapir til et byggemateriale.

Opsparer C0₂

Ifølge BREEAM, som er en britisk miljøcertificeringsordning der anvendes ved miljøvurdering af en bygning med fokus på CO₂-udledning, opspares der C0₂ i bygningen, når man installerer celluloseisolering (Papiruld). Det skyldes, at Papiruld er lavet af træ som oplagrer C0₂. Det afgives ikke på noget tidspunkt i fremstillingsprocessen. Jo mere Papiruld man anvender - jo større bliver C0₂-opsparingen. Klik her for at læse mere.

Ifølge BREEAM ser regnskabet således ud:

  • Papiruldsgranulat opsparer + 1,1 kg CO2 pr. kg isoleringsmateriale
  • Stenuldsgranulat udleder - 4,2 kg CO2 pr. kg isoleringsmateriale
  • Glasuldsgranulat udleder - 5,2 kg CO2 pr. kg isoleringsmateriale

Isolering med Papiruld reducerer C0₂-forbruget

Papiruld Danmark A/S har i mere end 30 år haft fokus på klima- og miljøvenlig produktion, og virksomhedens strømforbrug i produktionen kommer fra vind og vand. Genbruget af aviser betyder, ifølge Claus Skov, der er teknisk direktør i Papiruld Danmark, at der udledes 8 gange mindre C0₂ end ved fx produktion af mineraluld. Claus Skov tilføjer, at Papiruld ikke skal deponeres, fordi det kan afleveres på genbrugsstationen eller komposteres.

”Et u-isoleret parcelhus, der isoleres korrekt med Papiruld, vil spare næsten fem tons C0₂ hvert eneste år i hele husets levetid. Det svarer til, at man kan flyve 20 gange tur/retur fra København til Berlin om året”, lyder vurderingen fra Claus Skov. Han understreger dog samtidig, at det også er klogt at fokusere på C0₂ i forhold til fly og biltrafik. Claus Skov tilføjer, at hvis man allerede har lidt isolering på loftet, fx 50 mm, og der efterisoleres op til 400 mm, som er standarden, så sparer man ca. 1,5 tons C0₂ hvert eneste år i hele husets levetid.

ca. 1,5 tons C0₂ hvert eneste år i hele husets levetid

Papiruld kan indgå i BREEAM-certificeret byggeri

BREEAM rangerer isoleringsmaterialer fra A+ til E, hvor A+ er mest miljøvenligt, og E er mindst miljøvenligt. A+ materialer kan indgå i et BREEAM certificeret byggeri. Celluloseisolering (Papiruld) er klassificeret som A+ og kan derfor indgå i et BREEAM-certificeret bygning.

Papiruld kan indgå i DGNB-certificeret byggeri

DGNB-systemet stiller en lang række funktionskrav til materialer og løsninger i bygningen. Hvilke krav der aktiveres og på hvilket niveau er forskelligt fra projekt til projekt og afhænger bl.a. af om det er sølv-, guld- eller platin-certificering.

Om DGNB

DGNB er en tysk certificeringsordning med fokus på totaløkonomi, som udmærker sig ved at være en bæredygtighedscertificering frem for en miljøcertificering.

Alene tilvalg af Papiruld i et byggeri kan være udslagsgivende for, om et byggeri måske kan flytte sig fra sølv- til guldcertificering eller guld- til platincertificering.

Se Papirulds miljøvaredeklaration her.

Læs mere om BREEAMs ratings her.

Yderligere information: www.papiruld.dk, tlf. 48 14 11 88.

Referenceprojekter fra Nviro

Børneinstitution - tidligere Flyvestation Værløse

Børneinstitution - tidligere Flyvestation Værløse

Værløse

Jorton omdanner den bevaringsværdige officersskole på den tidligere Flyvestat...

Typehusfirma Lasse Larsen Huse

Typehusfirma Lasse Larsen Huse

Lasse Larsen Huse har eksisteret siden 1975 og opfører 1-families huse i hø...

Renovering af Birkehegnet i Næstved

Renovering af Birkehegnet i Næstved

Udv.renovering | Næstved | 161 Mio.kr

Udv.renovering af fælleshus-/sal i Næstved med 373 lejligheder på 2 etager . ...

Gåsetårnskolen

Gåsetårnskolen

Udv.renovering | Vordingborg | 200.000.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i Vordingborg . Selve byggeriet er påb...