Annonce – Dato 29 okt 2021
Ruseløkka skole i Oslo med en kombination af tegl og BiPV-klædning i shingles. Arkitekt: Arkitektkontoret GASA AS. SolarLabs facadeløsning producerer egen strøm på bygningen. De bronzefarvede solcellepanelenes satinerede overflade og lodrette vinkling, bidrager til teglfacaden med stoflighed og visuel dybde.
At mindske klimapåvirkningen er en af vor tids største udfordringer. Den udfordring tager SolarLab på sig, når vi udvikler og producerer facader der producerer energi. Facadeløsningens endelige udtryk, er et resultat af SolarLabs tætte samarbejde med arkitekt og bygherre. Projekter i hele verden demonstrerer netop hvor forskellige udtryk der opstår, når SolarLab skræddersyr facader til de mange forskellige projekter og kunder, og deres ønsker og behov.
Breidablikkgården - det nye fylkeshuset i Haugesund bidrager med sine gyldne facader, til den grønne udvikling. Solenergien udnyttes på øst- og vest facaderne ved at vinkle panelerne mod syd, og samtidig bruge vinklingen som en partiel sol- og vind afskærmning ved vinduerne. Kontorbygningens solcellefacade fremstår gylden og med karakteristiske relieffer af lys og skygge, som uanset vejr og lyset, skaber et signifikant bidrag til bybilledet.
SolarLabs facadebeklædning hjælper med at mindske energi og resurseforbruget i bygninger, og hvert enkelt projekt har helt sit eget design og udtryk. Solcellefacaden er vedligeholdsfri, har lang levetid og betaler med årene investeringen hjem, både økonomisk og miljømæssigt.
Det sidste året har flere «grønne facader» dukket op i det skandinaviske landskap. SolarLab solcellefacader høster solenergi på facaden, og bidrager dermed til den nødvendige omstilling til en mere bæredygtig fremtid.
Energikontorbyg i Århus har fået bærekraft integreret i facaden. I dag har vi teknologien, der gør at kontorer, sygehus, skoler eller for eksempel domicilbyg bliver både energiproducerende og flotte at se på. Den special designede facaden giver designfrihed til arkitekterne, samtidig som bygherre kan fokusere på og bidrage til at gøre den grønne omstilling synlig, mens facaden giver klimavenligt bidrag til bygningens drift.
Uanset om facaden bruges til et domicil, en lagerbygning, en skole, et hospital eller en kontorbygning, så gør en SolarLab facade med skjulte solceller det muligt at bygge klimasmarte bygninger. De attraktive og bæredygtige facader bidrager til at afhjælpe byggesektorens store klimaudslip, uanset om de bruges i forbindelse med nybyg eller renovering.
SolarLab sort solcellefacade. FOTO: Per Kåre Sandbakk - NRK.
SolarLab energiproducerende facader kan bidrage til at opfylde klimamålene, ved at lade bygningen tage ansvar for egen strømproduktion og tilbagebetale den økonomiske og miljømæssige investering de repræsenterer. SolarLab har udviklet og produceret facaden for PowerHouse Telemark.
SolarLab kommer gerne med forslag og giver også en økonomisk beregning på solcellefacader der skaber en reel miljøgevinst både i nybyg og ved facaderenoveringer.