Facadeløsning med soleklare fordele

Annonce – Dato 26 Feb 2021

SolarLab har genskabt det originale udtryk fra det gamle mejeri TrifoliumDet gamle udtryk er bevaret, men den nye facade har trukket bygningen fra 1966 ind i det 21. århundrede

I Københavns Sydhavn har facaden fra SolarLab genskabt det originale udtryk - det gamle mejeri Trifolium der i dag er bygget om til kontorer, har fået en facade der nu leverer klimavenlig strøm til bygningens virksomheder. Det gamle udtryk er bevaret, men den nye facade har trukket bygningen fra 1966 ind i det 21. århundrede. 

En solcellefacade fra SolarLab er ikke en standardvare, men en skræddersyet løsning, hvor kunden i høj grad selv kan bestemme, hvordan løsningen kommer til at se ud: ”Systemet giver designfrihed til arkitekterne i forhold til bl.a. geometri, stoflighed, dimensioner og farver, og så er det sund fornuft i forhold til økonomi, bæredygtighed og CO2-reduktion”, forklarer designdirektør i SolarLab, Anders Smith. Virksomheden integrerer de højtydende solceller i et fleksibelt facadesystem, der gør det nemt at skabe smukke og unikke facader.

På den måde kan man trække sit byggeri i en grønnere retning uden at gå på kompromis med facadens udtryk og holdbarhed, samtidig med at det skaber store besparelser på både CO2 og energiregnskabet. Facaden bidrager til, at bygninger bliver mere bæredygtige, og den monteres hurtigt og rationelt”.

En stor bygningsmasse i Danmark er ikke tidssvarende æstetisk, økonomisk, drift- eller miljømæssigt. I forbindelse med energirenoveringer er det helt naturligt at lægge solceller i facaden, fordi de ikke blot erstatter den traditionelle beklædning, men også synligt fortæller den gode historie om et aktivt bidrag til klimaforbedringerne. Løsningen er velegnet til såvel store som små projekter.

SolarLab har leveret den ny solcellefacade til kontorbygningen på Grøndalsvej i VibyDen nye facade er et ægte BIPV-system

SolarLab har leveret den ny solcellefacade til kontorbygningen på Grøndalsvej 1 i Viby. Den nye facade, der er et ægte BIPV-system og fungerer som bygningens vejrbestandige regnskærm, er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects.

En let byggeproces og en løsning med god økonomi

I bygninger, der har et højt energiforbrug i dagtimerne, hvor solpanelerne har det højeste energioutput, får man maximal udnyttelse af facadens energioutput”, fortæller Anders Smith og uddyber:

Det giver især mening at sætte energiproducerende facader på større byggerier som kontorer eller offentlige bygninger, fordi de kræver strøm, når solen skinner, og facaden producerer mest elektricitet. Bygningen kan dermed selv levere den strøm, der f.eks bruges til at sikre et ordentligt indeklima”.

Hele vores facadesystem er udtænkt til at skabe en let byggeproces og et æstetisk slutprodukt. Sammen med kunden tilpasser SolarLab facadeløsningen til selv komplicerede renoveringsprojekter, så bygningens oprindelige ånd stadig bevares, eller der kan skabes et nyt udtryk - afhængig af kundens ønske. For det meste vil vores facadeløsninger være betalt tilbage indenfor fem til ti år og miljømæssigt på blot et par år, takket være systemets lave LCC og store el-produktion”, siger Anders Smith.

Den nye facade demonstrerer således et konkurrencedygtigt, certificeret facadebeklædningssystem Det kan anvendes som yderklædning på nybyg eller f.eks på efterisolerede facader i forbindelse med energirenoveringer.

Grøndalsvej 1 i Viby J, er demo vært i et udviklingsprojekt. Den nye facade demonstrerer således et konkurrencedygtigt, certificeret facadebeklædningssystem med indbyggede solceller, der kan anvendes som yderklædning på nybyg - eller f.eks på efterisolerede facader i forbindelse med energirenoveringer.

Et oplagt valg - hurtigt og enkelt at montere ved små såvel som og store projekter

En sydvendt facade er naturligvis altid velegnet til solceller, men det gælder faktisk også de øst- og vestvendte, hvor der falder meget sol hhv. om formiddagen og eftermiddagen.

På Bornholms Hospital har SolarLab udviklet, produceret og monteret solcellefacader i forbindelse med en energirenovering for nogle år siden. 1400 m2 solcelle facader beskytter hospitalets aldrende bygning mod Østersøens vind og vejr, samtidig som facaden høster solskinsøens mange solskinstimer.

Boligforeningen Ringgaarden skaber bæredygtige boliger og afprøver nye metoder, SolarLab har udviklet og produceret facadebeklædningen, der i begyndelsen af marts i år skal monteres på en af gavlene.

Bornholms Hospital, soalrlab facadeBornholms Hospital

Bornholms Hospital

Kontakt SolarLab, når du står overfor en renovering. Vi kommer gerne med forslag og fremlægger en økonomisk beregning ud fra vores erfaringer med andre byggerier og facaderenoveringer.

Referenceprojekter fra SolarLab

CIS Nordhavn Copenhagen International School

CIS Nordhavn Copenhagen International School

Nybygning | København | 360 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 7 etager . Selve byggeriet er ...

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Udv.renovering | Bornholm | 13 Mio.kr

Udv.renovering af hospital i Bornholm på 3 etager . Selve byggeriet er påbegy...

RISE - Research Institutes of Sweden AB

RISE - Research Institutes of Sweden AB

Borås

RISE Research Institutes of Sweden´s nyopførte EMC-testkammer. AWITAR bygni...