Annonce – Dato 27 okt 2020
PowerHouse Telemark, SolarLab sort solcellefacade. FOTO: Per Kåre Sandbakk - NRK
SolarLab facadeløsninger er investeringer, der betaler sig økonomisk og miljømæssigt. De skræddersyede facader giver stor designfrihed til arkitekterne i forhold til bl.a. geometri, stoflighed, dimensioner og farver indebærer, at kunden i høj grad selv kan bestemme, hvordan løsningen kommer til at se ud. Solcellefacaden supplerer bygningen med egenproduceret el fra facaden, og facaden bidrager til ”reel bæredygtighed” – forstået på den måde at investeringen betaler sig selv – både økonomisk og miljømæssigt. Facaden produceres i Danmark og i Europa, og fordi SolarLab har fokus på bæredygtighed, produceres facadesystemet næsten udelukkende på energi fra vind og vandkraft, noget der medfører en forbedring af solcellernes samlede CO2-regnskab.
FOTO: SolarLabs første facadeprojekt Copenhagen International School i København supplerer i dag deres energibehov med egenproduceret el fra facaden.
Når man som bygherre sigter mod ægte bæredygtigt byggeri og vælger en solcellefacade, betyder det ikke, at arkitekterne mister formfrihed eller pådrager sig unødig kompleksitet.
Facadesystemet fra SolarLab er netop udviklet, så det er fleksibelt nok til at installeres på alle typer byggerier – både nybyggeri og renoveringer.
FOTO: Breidablikkgården Haugesund. Monteres inden udgangen af 2020.
Et større fokus på energiforbruget i hele bygningens levetid er ved at vinde indpas, og SolarLab oplever stigende efterspørgsel i en tid hvor både arkitekter, bygherrer og entreprenører er ved at få øjnene op for, hvad solcellefacader kan gøre for miljøet, og at bygningsintegrerede solpaneler i facaden udover at producere el også giver stor designfrihed. Byggeriet står for en tredjedel af al energiforbrug i verden, og energiproducerende tage og facader spiller en vigtig rolle for at nedbringe det. Et EU-direktiv vedrørende de såkaldte energifællesskaber, er på vej til at blive udmøntet i dansk lov. Energifællesskaber hvor man fremover må dele el på tværs af matrikler, vil gøre egenproduceret energi endnu mere attraktiv, og vil formentlig gøre markedet endnu mere interesseret i egenproduceret el på facader og tage.
Red river collage I Winnipeg Canada - SolarLabs solcellefacade med farvespil.