Annonce – Dato 29 Feb 2024
SolarLab.global tilbyder skræddersyede solcellefacadeløsninger til både renovering og nye bygninger. Solcellefacaderne genererer ikke kun gratis elektricitet, men er også en modstandsdygtig, holdbar facadebeklædning med en lang levetid – dertil er de både smukke og kræver minimal vedligeholdelse.
En af to små huse med solcelletag og -facader på promenaden ved Bassin7 på Aarhus Ø. Husene er tegnet af BIG Architects, og færdigstillet i 2023. Foto: Creative Oak / Heine Volder Hansen
Man skal endelig ikke lade sin forudindtagne opfattelse af, hvordan et solcellepanel ser ud, begrænse dig – solarlab.global’s solcellefacader er en fuldt integreret løsning, der erstatter traditionelle beklædningsmaterialer, og samtidigt tilbyder en høj grad af designfleksibilitet med et bredt udvalg af tilpasningsmuligheder i forhold til farve, finish, tekstur, former og størrelser.
SolarLabs solcellefacader er ikke bare omkostningseffektive – de ligefrem betaler sig selv hjem (både økonomisk og miljømæssigt) mange gange i løbet af deres lange levetid. Dette som følge af at man sparer store summer på elregningen, samtidigt med at facaden 96% genanvendelig, når den tid engang kommer. Ved at producere alle facadeløsningerne i Europa, primært ved brug af bæredygtig energi fra vind, vand og sol, leverer Solarlab.dk et grønt produkt, der muliggør inspirerende, eventyrlige projekter, der stadig har sit på det rene når det kommer til CO2-udledningen.
”For erhvervslivet er facadeløsningen en mulighed for at tale grønt med tyngde og vægt bag ordene samtidig med, at der spares penge på driften. Sund fornuft i forhold til økonomi, bæredygtighed og CO2-reduktion”, siger design director Anders Smith fra SolarLab.global.
For at opnå ægte CO2-neutralitet skal bygninger ikke blot minimere deres operationelle forbrug, men også tilbagebetale den miljømæssige investering i materialer og konstruktion. Her kan Solarlab.global's løsninger være behjælpelige.
Snøhetta-tegnet Power House i Porsgrunn, Norge. Bygningen fungerer som kontordomicil, og er BREEAM Excellent-certificeret. Foto: Schüco International / Sindre Ellingsen
SolarLab's solcellefacade til Powerhouse Telemark, som er designet af Snøhetta, producerer tilstrækkelig elektricitet til at dække både den indlejrede energi og driftsomkostningerne i løbet af de næste 60 år. Den krystalklare, sorte solcellefacade med helt usynlige og yderst effektive fotovoltaiske celler bidrager til bygningens prismatiske, skulpturelle form, mens lette og ventilerede beklædningspaneler samt skjulte monteringer integrerer den energi-producerende facadebeklædning.
Solarlab.global har specialdesignet og fremstillet systemet i sort med lette og ventilerede beklædningspaneler. Skjulte monteringer og usynlige elektriske komponenter integrerer fuldt ud denne energiproducerende facade-beklædning og komplementerer bygningens ekspressive form.
ZEB Flexible Lab ved NTNU Trondheim.
Med designstøtte og gratis CAD- og BIM-værktøjer gør SolarLab det nemt for arkitekter at træffe de rigtige beslutninger, når de integrerer BIPV-facader i deres designs. De tilbyder et komplet facadesystem med minimal byggehøjde, hvor paneldimensioner, fliseanbringelse, finish, tekstur og farve er fuldstændig tilpasselige for at integrere problemfrit i enhver facade.
SolarLab arbejder tæt sammen med arkitekter, ingeniører og entreprenører for at sikre at solcellefacaderne lever op til den oprindelige arkitektoniske vision, samtidig med at den fungerer som en holdbar og bæredygtig facadeløsning.
For yderligere information, kontakt SolarLab enten per mail info@solarlab.dk eller telefon 93100108 eller besøg deres hjemmeside på solarlab.global, hvor man kan downloade design guides, SolarLabs EPD og gratis CAD- og BIM-tools.