Annonce – Dato 14 okt 2022
Foto: Red River College, Gerry Kopelow
Den arkitektoniske integration der kræver fleksibilitet, materialitet og dyb teknologisk forståelse, er forretningsgrundlaget for Solarlab.dk ‘s skræddersyede solcellefacader der i dag leveres til prestigebyggerier og renoverings projekter herhjemme og i det store udland.
Efterhånden som solcellefacader vinder indpas i byggeriet, og flere bygger facader med materialer der omdanner solens stråler til CO2 fri elektricitet, så er det muligt at vi trods alt, er på vej ind i en anderledes lys fremtid hvor energi fra solen produceret på bygninger bidrager væsentligt til energiforsyningen.
SolarLab hjælper nye bygherrer med – som minimum at nulstille bygningers CO2-aftryk! SolarLab er med tidlig i designprocessen, lige så snart der foreligger en simpel massing model eller volumen med omgivelse og lokation, vil SolarLab typisk lave en simulering hvor vi viser hvor der kan produceres energi på de forskellige dele af bygningen. SolarLab hjælper med at designe solcellefacaden og har udarbejdet CAD -værktøjer til Revit, Rhino og SketcUp, som er en hjælp når arkitekterne designer vore skræddersyede solcellefacader til mange forskelligartede projekter.
På hjemmesiden findes værktøjerne og en generel design guide
Foto: Student Exoperience, egbertdeboer.com
Det er vigtigt for SolarLab at finde måder, der gør det nemt for bygherre at realisere projektet, så facaden med indbyggede solceller ikke fremstår som en teknisk nødløsning, men som et arkitektonisk aktiv. Facaderne fra SolarLab er med til at accelerere den grønne omstilling. ”Der er ingen grund til, at man ved grønne løsninger skal gå på kompromis med den arkitektoniske og byggefaglige kvalitet,” siger Anders Smith CEO hos SolarLab.
SolarLab energiproducerende facader kan bruges i både nybyg og renovering uanset om det er kontorbyggeri, skoler, logistikbygninger eller domiciler, for bare at nævne nogle.
Foto: Red River College, Gerry Kopelow
I designfasen arbejder SolarLab tæt sammen med parterne, og spørger man kunderne fortæller de at facadeløsningen der elektrificerer bygningen og samtidig er facadebeklædning, er enkel og smart.
Sydney Browne, der er arkitekt på Red River College hvor man for første gang i Canada brugte solcellefacader, er begejstret: ”For dette konkrete projekt er prisen på facadebeklædningen faktisk blevet konkurrencedygtig i forhold til traditionelle facader uden energiproduktion – og det faktum at SolarLab facaden producerer energi, gør kombinationen virkelig attraktiv,” forklarer Sydney Browne, arkitekt og partner i Diamond Schmitt Architects, Toronto.
”Vi kommer til at se SolarLab solcellefacader blive brugt oftere, fordi det er et fantastisk system, enkelt og lige ud ad landevejen, super letvægt og det kan skræddersys med hensyn til størrelse, farver og så videre,” forklarer Sydney Browne.
Det kræver individuelle løsninger at kunne opfylde de særlige ønsker i de mange forskellige projekter og samtidig sikre, at facadens arkitektur gør bygningen visuelt interessant. SolarLab tilbyder et stort udvalg af farver og teksturer, der gør det let at komplimentere næsten ethvert arkitektonisk udtryk. Det endelige arkitektoniske udtryk er helt op til kunden og afhænger af kundens ønsker og af den prisramme kunden arbejder indenfor.
Facadesystemet er udviklet for at skabe en let byggeproces og et æstetisk slutprodukt der kan udnytte den oplagte mulighed det er at bruge facaderne til at generere energi. Uanset om kunden skal bygge nyt eller finde en løsning til selv komplicerede renoveringsprojekter, står SolarLab klar til at levere en løsning. De energiproducerende facader giver markant reduktion af CO2 og mærkbare besparelser på den grønne bundlinje.
Breidablikkgården: ”Det var vigtigt for os at skabe et byggeri, der skiller sig ud i markedet, lever op til alle dagens krav og er fremtidsorienteret”, foklarer bygherre Olav Sæbø. Foto Christoffer Steisvåg.
info@solarlab.dk, tlf.: 60178031