Annonce – Dato 18 nov 2021
Det er efterhånden åbenlyst for alle, at klimaet på kloden har brug for grøn omstilling og konkret handling nu, men også at den grønne omstilling faktisk kan være en fantastisk mulighed for at skabe gode afkast over de næste mange år. Hos SolarLab oplever man i høj grad at interessen er stigende og at mange flere nu forstår hvilket potentiale der ligger i at producere egen strøm på egne facader!
SolarLab udstillede for nylig på Building Green- messen i København, hvor mere end 8000 besøgende lagde vejen forbi Forum for at lære mere om bæredygtigt byggeri. Vore kunder er glade for at finde en arkitektonisk attraktiv måde at integrere on-site energiproduktion til både nybyg og renoveringsprojekter, mange medbragte tegninger af projekter der allerede var under udvikling, så det var et par travle dage på messe.
Bornholm Hospital: De sidste år har flere «grønne facader» dukket op i det skandinaviske landskab, her på Bornholms Hospital har SolarLab i forbindelse med en energirenovering for nogle år siden leveret 1400 m2 solcelle facader der beskytter hospitalets aldrende bygning mod Østersøens vind og vejr, samtidig som facaden høster solskinsøens mange solskinstimer.
At mindske klimapåvirkningen er en af vor tids største udfordringer, den udfordring tager SolarLab op. Facadeløsningens endelige udtryk, er et resultat af SolarLabs tætte samarbejde med arkitekt og bygherre. Vore projekter i hele verden demonstrerer hvor forskellige udtryk der opstår, når vi skræddersyr facader i henhold til kundernes forskellige ønsker og behov. Facaderne, der giver markant reduktion af CO2 og mærkbare besparelser på den grønne bundlinje, skræddersys som komplette systemer, så bygningen får det udtryk bygherre og arkitekt ønsker.
Fanshawe college, Canada: En SolarLab facade med skjulte solceller det muligt at bygge klimasmarte bygninger, og solcellefacaden bidrager til at afhjælpe byggesektorens store klimaudslip, uanset om de bruges i forbindelse med nybyg eller renovering.
Teknologien alene redder ikke verden - derfor er vi utrolig glade for at møde så mange der tager et bevidst valg om at bruge en solcellefacade der gennem hele sin levetid bidrager positivt til bygningen.
Hos SolarLab glæder vi os til at lave mange flere specialdesignede solcellefacader, og det er netop sammen med ansvarlige bygherrer, arkitekter, investorer og entreprenører der begejstres for de mange muligheder en solcellefacade tilbyder, at vi kan lave flotte nye projekter.
MockUp Glostrup Hospital
SolarLabs facadebeklædning hjælper med at mindske energi og resurseforbruget i bygninger, og hvert enkelt projekt har helt sit eget design og udtryk. Solcellefacaden er vedligeholdsfri og har lang levetid. Ved danske forhold har solcellefacaden en energimæssig tilbagebetalingstid på 2-3 år. I løbet af dens forventede levetid vil facaden indtjene den energi, som medgår til dens fremstilling mere end 10 gange.
SolarLab kommer gerne med forslag tidligt i processen, og giver også en økonomisk beregning på solcellefacader der skaber en reel miljøgevinst både i nybyg og ved facaderenoveringer.