Annonce – Dato 10 sep 2020
Bæredygtig arkitektur, lang levetid og unik æstetik er tre af adelsmærkerne ved danske SolarLabs fleksible facadesystem med integrerede solpaneler. Facaden giver markant reduktion af CO₂ og samtidig mærkbare besparelser på den grønne bundlinje. For erhvervslivet er BIPV (Building-integrated photovoltaics) også en mulighed for at tale grønt med tyngde og vægt bag ordene, samtidigt med at der spares penge i driften. For arkitekter er de gamle begrænsninger i forhold til format og design elimineret, den skræddersyede facade er således et komplet fleksibelt facadesystem, hvor man kan styre dimensioner, vinkling, farver og tekstur efter ønske.
Student Experience-projektet i Amsterdam, hvor SolarLab har udviklet, produceret, leveret og monteret de 3.000 m² BIPV-facade, har opnået fire stjerner i BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Alle paneloverflader er identiske, men på grund af den strukturelle farve (PVD-coating) og facademodulernes indbyggede vip, changerer facaden i nuancer af grå.
De energiproducerende facader fra SolarLab udgør en arkitektonisk, æstetisk attraktiv facadebeklædning med mange forskellige udtryk. Systemet der er et ægte bygningsintegreret solcellesystem (BIPV), udformes specifikt til det enkelte projekt, og fungerer som udvendig beklædning og som bygningens vejrbestandige regnskærm, samtidig med at de integrerede solceller producerer strøm til bygningen.
SolarLab har også udviklet og produceret BIPV facaden til ZEB Flexible lab i Trondheim, Norge. Over en 60 års periode vil produktionen fra solceller kompensere udslippet fra opførelse, materialer og drift af byggeriet.
SolarLab har teknologien til og erfaring med at udvikle, producere og levere smukke, energiproducerende, vedligeholdelsesfrie facader der vil betale tilbage både rent økonomisk og miljømæssigt.
Yderligere information: www.solarlab.dk, tlf. 60 17 80 31.