Annonce – Dato 11 Aug 2022
25hours Hotel er fuldt udstyret med sammenhængende bygningsautomatik.
Hoffmann har forvandlet tre historiske ejendomme ved Rundetårn til et spektakulært hotel, attraktive butikker og eksklusive boliger.
De historiske bygninger i Købmagergade 44, 46 og 50 i hjertet af København har tidligere huset Det Kongelige Vajsenhus og senest dele af Københavns Universitet. Fremover vil det samlede bygningskompleks, når det er færdigt, indeholde et hotel med restaurant, bar og 243 værelser, seks butikker mod Købmagergade og et antal boliger. I alt 21.000 kvm.
- Da det er bygninger opført mellem 1755 og 1890, skulle arkæologerne først være færdige, før vores håndværkere kunne rykke ind, fortæller Michael Jensen fra Hoffmann, som har været totalentreprenør på projektet. Han uddyber:
- Gennem snart tre år har vi helt bogstaveligt renoveret alt fra kælder til kvist. De fem eksisterende indvendige gårde er desuden blevet overdækket, så der er skabt ekstra indendørs areal til blandt andet butikkerne ud mod Købmagergade. Og så er der ikke mindst vokset et funktionelt hotel frem på matriklen.
Hotellet er det spektakulære firestjernede 25hours Hotel, som stod færdigt i begyndelsen af 2022. Hotelkæden 25hours er kendt for at lægge stor vægt på ægthed og autenticitet, og ikke to af dens hoteller er ens, hverken i det ydre eller i det indre.
- Det gør det både sjovt og spændende at være med. Som totalentreprenør kan vi heldigvis være med til at præge projektet i alle detaljer fra start til slut. Så vi har givet de historiske bygninger et teknologisk løft, så de lever op til nutidige krav og forventninger om moderne komfort for gæster og brugere.
Her spiller en sammenhængende bygningsautomatik ind, forklarer Michael Jensen, der er afdelingschef med ansvar for building management system, BMS, hos Hoffmann:
- Lys, varme og ventilation er bundet sammen med ABB i-bus, som er baseret på den internationale KNX-standard. Det er en åben protokol, hvor der findes omkring 400 udbydere af alt fra bevægelsessensorer til aktuatorer. Så er vi sikret en enorm fleksibilitet og har adgang til et væld af produkter fra producenter over hele verden, så hverken vi eller kunden er låst til en bestemt leverandør.
Ikke to mødelokaler eller værelser er ens på 25hours Hotel, hvor lys, varme og ventilation er bundet sammen med ABB i-bus, baseret på den internationale KNX-standard.
Det dæmpede lys i hotellets bar om aftenen, gangbelysningen der automatisk tænder, når man træder ud ad værelsesdøren, eller morgenbuffeten som tager sig ekstra indbydende ud i den veloplyste restaurant...
- Ting skal helt bogstaveligt ses i det rette lys. Med ABB i-bus har vi lagt en række scenarier ind, som styrer for eksempel belysningen i receptionen, bar, restaurant, værelsesgange og andre public areas. Det gør det hurtigt, nemt og overskueligt at skabe den ønskede stemning og atmosfære, påpeger Michael Jensen og tilføjer:
- Vi har stået for den grundlæggende programmering af hele KNX-installationen. Ved overdragelse til bygherre har vi desuden afholdt små træningsforløb for personalet, så de er trygge og fortrolige med drift og betjening. De kan blandt andet selv justere de prædefinerede parametre, fx ændre lysstyrken i et bestemt område.
Lysstyring med forskellige scenarier er med til at skabe den ønskede stemning og atmosfære.
ABB i-bus er let at installere. Det består af en 2-ledet bus, hvor komponenterne helt enkelt kobles på én efter én. På den måde kan systemet løbende ændres eller udvides med nye funktionaliteter.
På 25hours Hotel kan det store glastag over restauranten skydes til side med et tryk på betjeningspanelet, ligesom det kan reguleres automatisk ved hjælp af en vejrstation og sensorer, der måler på lokalets temperaturer og luftkvalitet.
- KNX-komponenter kan bruges i mange sammenhænge. I hotellets pejsestue sikrer trykstyring, at røg ikke vælter ud i rummet, men forsvinder op gennem skorstenen. Det er personalet i baren, som betjener både rumbelysningen og pejsens overtryk. På samme måde er det KNX, som aktiverer en magnetventil, der tømmer bruseren for vand ved den udvendige sauna, så man undgår frostsprængning, forklarer Michael Jensen med et lille smil.