SolarLab skaber fremtidens grønne bygninger med energiproducerende facader

Annonce – Dato 21 sep 2021

Solcellefacader klæder bygninger på til fremtiden.

Breidablikkgården - det nye fylkeshuset i Haugesund bidrager med sine gyldne facader

SolarLab står klar til, som minimum at hjælpe nye bygherrer med at nulstille bygningers CO2-aftryk! Ved at høste solenergi tager byggeriets parter et medansvar for at sikre Jordens klimabalance. Det er godt for økonomien, men  ikke mindst er det en synlig og effektiv måde at bidrage til den nødvendige omstilling til en mere bæredygtig fremtid.

I den grønne omstillings perspektiv er det også værd at huske, at BiPV-teknologiens materialer – fra glas over aluminium til silicium – er genanvendelige. 

bronzefarvede solcellepanelers satinerede overflade  fra SolarlabNorge: Breidablikkgården - det nye fylkeshuset i Haugesund bidrager med sine gyldne facader, til den grønne udvikling. Solenergien udnyttes på øst- og vestfacaderne ved at vinkle panelerne mod syd, og samtidig bruge vinklingen som en partiel sol- og vindafskærmning ved vinduerne. Kontorbygningens solcellefacade fremstår gylden og med karakteristiske relieffer af lys og skygge, som uanset vejret og lyset skaber et signifikant bidrag til bybilledet. 

Arkitektur med egen energiproduktion

Mens klimakrisen aktiverer alarmsirener fra kulværkers CO2 tællere, er vi ind på vej ind i en anderledes lys fremtid hvor solen har potentiale til at blive en væsentlig del af energiforsyningen. 

Et solpanel består som bekendt af hærdede glas, der lamineres sammen med tynde silicium krystaller og monteres på rammer af aluminium, der tåler kystnære klimaers saltvand. Silicium - krystallerne er katalysatoren, der omdanner solens stråler til CO2 fri elektricitet. 

Energien kan og skal fremover produceres af bygningen selv, det betyder at den tid, hvor bygninger er ansvarlige for 40 pct. af klodens samlede CO2-udslip, snart vil være forbi. Bygninger der producerer egen el på facaderne er SolarLabs spidskompetance, og netop det demonstrerer SolarLab på mange projekter rundt om i verden.

Ruseløkka skole i Oslo med en kombination af tegl og BiPV-beklædning i shinglesNorge: Ruseløkka skole i Oslo med en kombination af tegl og BiPV-beklædning i shingles. Arkitekt: Arkitektkontoret GASA AS. De bronzefarvede solcellepanelers satinerede overflade og lodrette vinkling bidrager til teglfacaden med stoflighed og visuel dybde.

Fremtidens grønne bygninger har energiproducerende facader 

En BiPV facade med integrerede solceller (Building-integrated Photo Voltaic) koster i dag det samme som en traditionel beklædning, når man tillægger prisen for de solceller på taget, der kræves for at opfylde energirammen. Det er derfor nu, vi skal integrere energiproduktion fra solen og BiPV i arkitekturen: I nybyggeriet bør det være en selvfølge og ligeså i de kommende års renovering af industriarkitekturens elementbygninger. 

Arkitekter og bygherrer har hidtil kun i ringe grad udnyttet solenergiens potentiale i bygninger, det er på tide at anderkende BiPV og solenergi som det fortræffelige facademateriale det er.Solenergi i facaderne giver mere bæredygtige bygninger, men det kan meget vel også vise sig at være vejen til arkitekturens energiaktive version 3.0.  

SolarLab skaber fremtidens grønne bygninger  med energiproducerende facader Danmark: Facader med solkraft på Copenhagen International School, er baseret på SolarLab Sequinssystem, der tillader individuel vinkling af mange paneler. Panelerne dækker alle husets facader og et intelligent elektrisk system sikrer, at der altid opnås optimal produktion og at systemet er både fejltolerant og vedligeholdelsesfrit. Arkitekt: C.F. Møller Architects A/S

Kontakt SolarLab, vi kommer gerne med forslag og fremlægger også en økonomisk beregning ud fra vores erfaringer med solcellefacader, såvel nybyggeri som facaderenoveringer.

Referenceprojekter fra SolarLab

CIS Nordhavn Copenhagen International School

CIS Nordhavn Copenhagen International School

Nybygning | København | 360 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 7 etager . Selve byggeriet er ...

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Bornholms Hospital - Bygning A, 1. etape

Udv.renovering | Bornholm | 13 Mio.kr

Udv.renovering af hospital i Bornholm på 3 etager . Selve byggeriet er påbegy...

RISE - Research Institutes of Sweden AB

RISE - Research Institutes of Sweden AB

Borås

RISE Research Institutes of Sweden´s nyopførte EMC-testkammer. AWITAR bygni...